Νέες επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Νέα επίθεση για να καταλάβει ολόκληρη την ιρακινή πόλη Ραμάντι, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, εξαπέλυσε σήμερα Το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με τις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν ήδη κάποιες συνοικίες της Ραμάντι και με τη νέα επίθεση έχουν στόχο να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στην επαρχία αλ Άνμπαρ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σουνίτες.

Την ώρα που το κέντρο της πόλης ήταν στόχος όλμων από τους τζιχαντιστές, συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω από τη Ραμάντι, μια από τις τελευταίες πόλεις στην επαρχία αλ Άνμπαρ που εξακολουθεί να ελέγχεται από τη Βαγδάτη.

«Το ΙΚ εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική επίθεση από τέσσερις πλευρές: βόρεια, δυτικά, ανατολικά και νότια», εξήγησε ένας αστυνομικός, διευκρινίζοντας ότι οι μαχητές της οργάνωσης πυροδότησαν παγιδευμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Μάχες μαίνονται γύρω από την πόλη, ενώ μια σειρά επιθέσεων με όλμους είχε στόχο περιοχές στο εσωτερικό της, κυρίως το κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου και ένα αστυνομικό τμήμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ένα μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Ραμάντι, τον Άζαλ αλ Φαχντάουι, το ΙΚ κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του μια συνοικία στα ανατολικά, τη Μάντικ, όμως «η αστυνομία, ο στρατός και οι δυνάμεις των φυλών κατάφεραν να σταματήσουν την επίθεση» και περικύκλωσαν τους τζιχαντιστές.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάζονται βοήθεια. Δεν έχουμε λάβει ακόμη την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας ή του διεθνούς συνασπισμού», κατήγγειλε ο αλ Φαχντάουι.

Σχεδόν το σύνολο της επαρχίας αλ Άνμπαρ, που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και την Ιορδανία, ελέγχεται από το ΙΚ.

Στο μεταξύ η τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε δημοσίως ήμερα δύο νεαρούς άνδρες στο βόρειο Ιράκ, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι συνεργάστηκαν με τις ιρακινές δυνάμεις, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δύο άνδρες τουφεκίστηκαν σε μια πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Ζαμπ της επαρχίας Κιρκούκ.