Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα

Έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, η μία από τις οποίες ήταν έγκυος, και ένα παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη 15η ημέρα της επίθεσης που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα πως το γραφείο του στη Γάζα επλήγη από πυρά και προειδοποίησε πως θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για την ασφάλεια του προσωπικού του.

Η έγκυος σκοτώθηκε από πλήγμα στο Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ταυτόχρονα μ’ ένα τετράχρονο κοριτσάκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δύο άλλες γυναίκες, ηλικίας 50 και 70 ετών, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Ζεϊτούν, μια νότια συνοικία της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ-Κούντρα, τον εκπρόσωπο των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν, τέλος, στην Αλ-Καράρα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου το γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, το οποίο βρίσκεται στον 11ο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Γάζα, επλήγη από πυρά και το προσωπικό του δικτύου απομακρύνθηκε αμέσως, έκανε γνωστό ένας από τους ανταποκριτές του στη Γάζα.

Χωρίς να διευκρινίσει από πού προέρχονταν τα πυρά, το δίκτυο ανακοίνωσε πως «θεωρεί τις ισραηλινές αρχές υπεύθυνες για την ασφάλεια του προσωπικού (του)».

Το δίκτυο ανακοίνωσε πως είναι θύμα «μιας εχθρικής εκστρατείας» στο Ισραήλ επειδή καλύπτει ευρέως τις επιπτώσεις που έχουν τα ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα επί του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας.

Το αλ-Τζαζίρα επικαλείται στον ιστότοπό του τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το δίκτυο, ζήτησε χθες, Δευτέρα, να εμποδιστεί η δουλειά του Al Jazeera στο Ισραήλ εκτιμώντας ότι «δεν κάνει δημοσιογραφική δουλειά, αλλά πλύση εγκεφάλων».