Νεοχωρούδα: Καταδίωξη μέσα στη νύχτα

car13

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κλήση που δέχθηκαν για ύποπτες κινήσεις ατόμων έξω από εγκαταστάσεις εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή Νεοχωρούδας, οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων, που επιχείρησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της εταιρείας.

Πρόκειται για δύο άτομα, ηλικίας 21 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας Κλοπής κατά συναυτουργία», «Αντίσταση» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 10-10-2015, οι ανωτέρω δράστες εντοπίσθηκαν να αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας με όχημα και παρά τα αλλεπάλληλα ηχητικά και φωτεινά αστυνομικά σήματα στάσης, ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το καταδιωκόμενο όχημα πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, μέχρι την ακινητοποίηση του στην περιοχή των Διαβατών και τη σύλληψη δύο εκ των επιβατών.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και στην κατοχή του 52χρονου ένα μαχαίρι.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, αποπειράθηκαν νωρίτερα να διαρρήξουν εταιρεία εμπορίας επίπλων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.