Νεοναζί βεβήλωσαν το μνημείο προς τιμήν του Παύλου Φύσσα!

Σε μια προκλητική επίθεση προχώρησαν νεοναζί στο Κερατσίνι οι οποίοι βεβήλωσαν το μνημείο που έχει στηθεί για τον Παύλο Φύσσα, 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία του από τον Γ. Ρουπακιά της Χρυσής Αυγής.

 

Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης με τους κατοίκους της περιοχής να αντικρίζουν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα για το μνημείο ενός νεκρού.

 

Όπως καταγγέλει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας «τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Φεβρουάριου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από τα μέλη της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του αντιφασίστα μουσικού». Στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι «η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό». Και επισημαίνεται ότι «ο Δήμος μας καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας».