Νέος Επίτροπος Μετανάστευσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι για την επόμενη πενταετία ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Εξάλλου, ο νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

 

Ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί αναλαμβάνει νέος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ωστόσο, θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του πρώην Φινλανδού πρωθυπουργού, Γίρκι Κατάινεν και του πρώην Λετονού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 

Ο Eπίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

 

Ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Οικονομικής Σταθερότητας, Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ενωσης Κεφαλαιαγορών και θα είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, και για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

 

Η μέχρι πρότινος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ από τη Σουηδία θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.

 

Ο Γερμανός Γκίντερ Ετινγκερ (μέχρι σήμερα Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας) θα είναι υπεύθυνος για την ψηφιακή οικονομία.