Νέος κύκλος του προγράμματος «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέος, εμπλουτισμένος κύκλος λειτουργίας του μουσικο-εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά και νέους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία με το όνομα «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», προγραμματίζεται για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου του.

Το πρόγραμμα «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», που λειτούργησε πιλοτικά και εθελοντικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, εστίασε σε μουσικές και μη μουσικές δραστηριότητες, με βάση τις θεματικές ενότητες της μουσικής εκπαίδευσης: τραγούδι, ρυθμός, κίνηση, λόγος, ήχος, οργανογνωσία κ.λπ..

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «το πρόγραμμα, αποτελεί μια συνολική παιδαγωγική παρέμβαση που εστιάζει στην ψυχή, στο σώμα και στο πνεύμα. Κάθε δραστηριότητα βασίζεται στην ενιαία μορφή ήχου – κίνησης – λόγου, μια μορφή που αντιπροσωπεύσει το αρχαίο ιδεώδες της “μουσικής τέχνης”, που σήμερα ονομάζεται απλά “μουσική”».

Την εποπτεία του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κάθε Κυριακή πρωί και συμμετείχαν 8 αγόρια με αυτισμό ηλικίας 8 μέχρι 12 ετών, είχε η Λευκοθέα Καρτασίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ εκπαιδεύτριες – εμψυχώτριες στο πρόγραμμα ήταν οι:

  • Γουναροπούλου Σπυριδούλα, Δασκάλα-Μουσικός, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος ΕΚΠ
  • Ζαχαριάδου Χρύσα, Μουσικός, Φοιτήτρια στο ΕΑΠ
  • Θεοδωρίδου Δέσποινα, Μουσικός, Φοιτήτρια του Τμήματος ΕΚΠ
  • Κυριακίδου Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος ΕΚΠ
  • Μπαρσάκη Αναστασία, Ειδική Παιδαγωγός
  • Σπανίδου Σοφία, Ειδική Παιδαγωγός, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος ΕΚΠ
  • Τροκάνα Αρίστη, Φιλόλογος-Μουσικός, ΜΑ Ειδική Αγωγή του Τμήματος ΕΚΠ
  • Μυριαγκού Αντωνία, Μουσικός

 Όπως επισημαίνει η κ. Καρτασίδου, «με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, όλη η ομάδα μας ευχαριστεί θερμά τους γονείς και τα παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν και μας ενέπνευσαν. Χάρη σε αυτούς μπορέσαμε να “μελοποιήσουμε” και να “χρωματίσουμε” τα Κυριακάτικα πρωινά. Τους ευχαριστούμε, επίσης, για την παρότρυνση να συνεχίσουμε και το επόμενο σχολικό έτος, πιο δεμένοι και πιο δημιουργικοί».

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με νέες συμμετοχές και νέες δράσεις. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email με την κ Καρτασίδου lefka@uom.edu.gr από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.

afisa-pamak