Νέος πρόεδρος του ΕΚΘ ο Χάρης Κυπριανίδης

Ο Χάρης Κυπριανίδης από τον χώρο των εργαζομένων στο Μετρό, είναι ο νέος πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κυπριανίδης αναλαμβάνει τα ηνία του ΕΚΘ μετά την παραίτηση, λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης, του μέχρι τώρα προέδρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ο οποίος ήταν σε αυτή τη θέση επί εννέα συνεχή χρόνια.

Η εκλογή του Χάρη Κυπριανίδη έγινε από την Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΘ και ήταν η μοναδική πρόταση για τη θέση του προέδρου που κατατέθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

Τσαραμπουλίδης: Το ΕΚΘ στα χρόνια της κρίσης ήταν πάντα «παρών»
Στην ομιλία του, ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας, που ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα και στους πολλούς και μεγάλους αγώνες τους οποίους έδωσε το ΕΚΘ «καταφέρνοντας να είμαστε παρόντες σε όποιο πρόβλημα χρειάστηκε, από εκείνο του ενός εργαζόμενου, αλλά και ολόκληρων επιχειρήσεων και κλάδων εργαζομένων», όπως είπε.

Κυπριανίδης: «Μεγάλες οι προκλήσεις για το ΕΚΘ»
Ο Χάρης Κυπριανίδης ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης για την εκλογή του, έκανε αναφορά στην πορεία των εννέα χρόνων που χάραξε ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αλλά και στην εργασιακή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως οι μεγάλες προκλήσεις για το ΕΚΘ είναι η υψηλή ανεργία, τα ζητήματα του Μετρό, του ΟΑΣΘ, της ΕΥΑΘ, του Λιμανιού, της ΕΛΒΟ και της Hellenic Steel (Χαλυβουργείο), που πρόκειται να επαναλειτουργήσει. Πριν εκλεγεί πρόεδρος, ο Χάρης Κυπριανίδης ήταν Οργανωτικός Γραμματέας του ΕΚΘ και στη θέση του εκλέχθηκε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης, ενώ τη θέση του στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκε ο Μάριος Τσελώνης.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/neos-proedros-ekth-o-haris-kyprianidis