Νέος συναγερμός στις ΗΠΑ για δεύτερη χιονοθύελλα μαμούθ!

Μια σφοδρή χιονοθύελλα κατευθύνεται σήμερα προς τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, η δεύτερη που πλήττει την περιοχή σε λιγότερες από 7 ημέρες, αφού προκάλεσε ήδη σφοδρές χιονοπτώσεις στο Σικάγο, στο Ιλινόι, όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά.

 

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το ύψος του χιονιού θα φθάσει από 8 έως 15 εκατοστά στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου εκατομμύρια επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς βρέθηκαν σήμερα το πρωί αντιμέτωποι με μια παγωμένη βροχή, ενώ στη Βοστόνη ενδέχεται να φθάσει τα 30 εκατοστά.

 

Ο χειμώνας άλλωστε θα παραταθεί για άλλες 6 εβδομάδες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Πανξατόνι Φιλ, της διασημότερης μαρμότας του κόσμου, που είδε τη σκιά του βγαίνοντας από την φωλιά του, σήμερα την ομώνυμη Ημέρα της Μαρμότας.

 

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι χιονοπτώσεις θα πλήξουν επίσης τη νότια Νέα Αγγλία (3 έως 5 εκατοστά χιονιού/ ώρα) καθιστώντας επικίνδυνες τις συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους.

 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης από το Όλμπανι της Νέας Υόρκης έως το Μέιν, ενώ την κατάσταση θα δυσχεράνουν και οι ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα 65χλμ./ώρα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Η σημερινή χιονοθύελλα ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία από το Μίντγουεστ έως τη Νέα Αγγλία. Τα δημόσια σχολεία στο Σικάγο όπως επίσης και στις περιοχές του Ντιτρόιτ, της Βοστόνης, της Πρόβιντενς, του Ρόουντ Άιλαντ ακύρωσαν μαθήματα λόγω των προειδοποιήσεων που εξέδωσαν οι αρχές για χειμερινές καταιγίδες από την δυτική Αϊόβα έως τη βόρεια Νέα Αγγλία.

 

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 3000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα από και προς τις ΗΠΑ εξαιτίας της νέας χειμερινής καταιγίδας, γνωστοποίησε ο ιστότοπος Flightaware.com.

 

Τα αεροδρόμια όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ακυρώσεις πτήσεων ήταν εκείνα του Σικάγο, του Νιούαρκ και το Λαγκουάρντια στη Νέα Υόρκη όπως επίσης και της Βοστόνης, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

 

Από το Νιούαρκ το 55% των πτήσεων ακυρώθηκε (και το 48% των αφίξεων), ενώ από τη Βοστόνη το 54% (και το 45% των αφίξεων) επισημαίνεται.

 

Στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε τους πολίτες ότι ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο, μία εβδομάδα μετά το συναγερμό για μια χιονοθύελλα που απεδείχθη ηπιότερη, ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είναι πάντα ακριβείς.

 

Τουλάχιστον 20.000 καταναλωτές στο Ιλινόι αντιμετώπισαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.