Νέος ταξιδιωτικός σύντροφος απο την Google

Το νέο σας σύντροφο στα ταξίδια εισάγει η Google, μέσω της εφαρμογής «Μετάφραση Google» η οποία προσφέρει καινούριες υπηρεσίες αυτόματης μετάφρασης κειμένων αλλά και συνομιλιών.

 

Η νέα αυτή υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα μετάφρασης κειμένων τα οποία έχετε βγάλει φωτογραφία ή ακόμα και συζητήσεων τις οποίες ηχογραφείτε εκείνη την ώρα. Συγκεκριμένα με το Word Lens μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία της κάμερας, ώστε να φωτογραφήσει ένα κείμενο και να το μεταφράσει σε 36 γλώσσες. 

 

Η Google περνάει σε ένα νέο επίπεδο και προσφέρει τη λειτουργία της άμεσης μετάφρασης ενός κειμένου χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού. Μπορεί κανείς πλέον να διαβάσει ιταλικές πινακίδες στο Μιλάνο ή να επιλέξει τι θα φάει στη Βαρκελώνη, χωρίς να ξέρει Ιταλικά ή Ισπανικά αντίστοιχα. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Μετάφραση, απλώς πρέπει κανείς να στρέψει την κάμερα του κινητού σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και στην οθόνη θα εμφανιστεί το μεταφρασμένο κείμενο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Στην παρούσα φάση η υπηρεσία μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα, ενώ σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

 

Ευκολότερες γίνονται και οι προφορικές συζητήσεις με τη Μετάφραση Google, διευκολύνοντας τη συνεννόηση σε ξένες γλώσσες. Με τη χρήση της νέας αυτής εφαρμογής, μπορεί κανείς να πατήσει το μικρόφωνο με το δάχτυλό του για να μεταβεί σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσει ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται. Οταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δεν χρειάζεται να πατηθεί ξανά το μικρόφωνο. Θα βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε το επιθυμεί ο χρήστης.

 

Οι ενημερώσεις της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμες για λειτουργικά Android και iOS τις επόμενες ημέρες. Η μετάφραση μέσω κάμερας και η πολύγλωσση συζήτηση, αποτελούν λειτουργίες που γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες σε χρήστες iOS.

 

Περισσότεροι από 500 εκατ. χρήστες χρησιμοποιούν σήμερα την εφαρμογή Μετάφραση Google σε μηνιαία βάση, πραγματοποιώντας 1 δισ. μεταφράσεις την ημέρα, προσφέροντας εύκολη επικοινωνία και άνετη πρόσβαση σε πολύγλωσσες πληροφορίες.

 

Πηγή: Καθημερινή