Νίκος Πιλάβιος στο radio1d.gr: Ο παραμυθάς που γράφει για τον έρωτα

Μπορεί ένας παραμυθάς να μιλήσει για έρωτα; Ο Νίκος Πιλάβιος μιλά για όλα στην εκπομπή “Πίσω από τις λέξεις” στο Radio1d.gr.

 

Έχοντας διατελέσει για χρόνια προϊστάμενος των παιδικών εκπομπών της ΕΤ1, ο αγαπημένος παραμυθάς, ο …παππούς που πετάει, λέει πως το “μαύρο στην ΕΤ” του “θύμισε άλλες εποχές” που τις έχει ζήσει.

 

Παραγωγός παιδικών εκπομπών και αφηγητής ο Νίκος Πιλάβιος μιλά για την επιτυχία του Παραμυθά κι εντυπωσιάζεται κι ο ίδιος από την απήχηση που έχει μέχρι τώρα η σειρά βιβλίων ο Παραμυθάς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ . “Πήγα στη Θεσσαλονίκη και στην Έδεσσα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος για τα βιβλία μου κι εντυπωσιάστηκα από την αγάπη των παιδιών και των γονιών τους. “Πού οφείλεται η επιτυχία του Παραμυθά;”. “Στο γεγονός ότι είναι μια ζεστή αγκαλιά, ότι είναι ένας παππούς που πετάει”, απαντάει. “Κι έμπνευση από πού έρχεται;” “Από πράγματα καθημερινά. Από μια καρέκλα πεταμένη, από έναν σκαντζόχοιρο που είδα στο δρόμο…(σσ μένω έξω από την Αθήνα)..” Ο Νίκος Πιλάβιος πιστεύει ακράδαντα ότι πρέπει να μείνει το παραμύθι έξω από την κρίση και τα προβλήματα του καιρού μας ” Με είχαν φωνάξει σε μια εκδήλωση για την αφήγηση και τούς είπα ακριβώς αυτό. Το παραμύθι χρειάζεται να διατηρήσει τα στοιχεία που έχει. Τα έχει ανάγκη το παιδί” …Ίσως και οι μεγάλοι….

 

Αναζητώντας τον έρωτα

 

Μπορεί να τον έχουμε μάθει ως Παραμυθά, όμως ο Νίκος Πιλάβιος έχει κυκλοφορήσει βιβλία για παιδιά αλλά και τους γονείς τους. Η τελευταία του ποιητική συλλογή έχει τίτλο “το χαμένο κλειδί του έρωτα” και ο ίδιος εξηγεί πως στην ελληνική γλώσσα όπως και στην ίδια τη ζωή υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του έρωτα και της αγάπης. Το θέμα είναι βέβαια αν έχουμε γνωρίσει την πραγματική αγάπη για να μπορέσουμε να τη διακρίνουμε… 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr