Νοσοκομείο Παπανικολάου: Μεταμοσχεύσεις πνευμόνων και καρδιάς από το 2015

Μέσα στο 2015 εκτιμάται ότι θα γίνουν οι πρώτες μεταμοσχεύεις πνευμόνων-καρδιάς στην ανακαινισμένη Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου, που εγκαινιάστηκε σήμερα. 

Ο διευθυντής της Κλινικής, Γεώργιος Δρόσος, ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις σχετικά με την έναρξη των μεταμοσχεύσεων είπε: “Πρόσφατα πήραμε την άδεια των μεταμοσχεύσεων. Ευελπιστούμε να βάλουμε τις βάσεις για να γίνουν οι μεταμοσχεύσεις(…) Ελπίζουμε ότι μέσα στο 2015 θα μπορέσουμε να δώσουμε και το χειρουργικό σκέλος δηλαδή μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων. Μία μεταμόσχευση πνεύμονα στο εξωτερικό κοστίζει περίπου 300.000 μόνο η νοσηλεία”.

Παράλληλα ανέφερε ότι στην Καρδιοχειρουργική Κλινική γίνονται περίπου 750 εγχειρήσεις καρδιάς και πνευμόνων το χρόνο και ότι η θνητότητα και οι επιπλοκές είναι μέσα στα αναμενόμενα διεθνή πλαίσια. 

“Έχουμε υπολογίσει το κόστος των επεμβάσεων που είναι πολύ κατώτερο αυτών που δίνει το κράτος και είμαστε ουσιαστικά, λογιστικά κερδοφόρο τμήμα στο Νοσοκομείο. Κάθε τμήμα πρέπει να έχει αυτό το στόχο, την παραγωγικότητα, την καλή ποιότητα και την επέκταση” πρόσθεσε ο κ Δρόσος.