Νότια Κορέα: Τρεις νεκροί από διαρροή τοξικών αερίων σε πυρηνικό σταθμό

Τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από διαρροή αερίου σε έναν υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό στη Νότια Κορέα αλλά η διαχειρίστρια εταιρεία του απέκλεισε το ενδεχόμενο το δυστύχημα αυτό να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε ο ίδιος σταθμός την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της KHNP (Korea Hydro & Nuclear Power) διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή ραδιενέργειας στον σταθμό ή στο περιβάλλον. “Θα πρέπει ωστόσο να καθορίσουμε τα αίτια της διαρροής του αερίου”, πρόσθεσε.

 

Οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι εισέπνευσαν άζωτο ενώ εκτελούσαν ελέγχους ασφαλείας σε έναν υπόγειο χώρο, γεμάτο με καλώδια στον πυρηνικό σταθμό του Γκόρι, κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Μπουσάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο “βρέθηκαν αναίσθητοι και ο θάνατός τους διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν”.

Οι υπόλοιποι αντιδραστήρες του Γκόρι λειτουργούν κανονικά.

 

Την περασμένη εβδομάδα, μετά την κυβερνοεπίθεση, σχέδια και εγχειρίδια του σταθμού του Γκόρι και του γειτονικού πυρηνικού σταθμού Γουλοσόνγκ διέρρευσαν μέσω του Twitter, μαζί με προσωπικά δεδομένα σχεδόν 10.000 υπαλλήλων τη KHNP. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν απόρρητες και οι κυβερνοπειρατές δεν ήταν σε θέση να προκαλέσουν δυσλειτουργία σε κανέναν από τους 23 αντιδραστήρες της Νότιας Κορέας.

 

Ο αντιδραστήρας στον οποίο σημειώθηκε η διαρροή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 99% και επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Ιούνιο.