Νταβούτογλου: Η σορός του πιλότου του ρωσικού μαχητικού θα παραδοθεί στη Ρωσία

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

H σορός του πιλότου του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε την Τρίτη από την τουρκική πολεμική αεροπορία μεταφέρθηκε στην Τουρκία και θα παραδοθεί στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ρώσος διπλωμάτης θα μεταβεί σήμερα μαζί με εκπρόσωπο του τουρκικού στρατού στην τουρκική περιοχή Χατάι, στα συριακά σύνορα, όπου θα παραδοθεί η σορός, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η σορός θα τύχει της φροντίδας που απαιτεί η χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετανάστευση.

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι με διαφορετικούς συνασπισμούς να επιχειρούν στη Συρία και με διαφορετικούς στόχους, παρόμοια περιστατικά με αυτό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να συμβούν, αν δεν υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Ιγκόρ Μιτιάκοφ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ότι «η σορός του ήρωα της Ρωσίας Όλεγκ Πεσκόφ θα παραδοθεί σήμερα στην Άγκυρα». «Ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας θα τη συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ο πρεσβευτής και το προσωπικό της πρεσβείας στην Άγκυρα θα υποδεχτούν τη σορό στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Η ημερομηνία και η ώρα παράδοσης της σορού του χειριστή στη Ρωσία μένει να διευκρινιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters, Sputnik