Ντράγκι: Κλειδί για τις συντάξεις οι μεταρρυθμίσεις

ntragki1

Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί το «κλειδί» για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, τονίζει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου, ο Ντράγκι επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το σύνολο των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να διασφαλίσει την καταβολή των συντάξεων τα επόμενα χρόνια.

«Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος» τονίζει χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΕΚΤ.

Η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, εξηγεί αναλυτικά, θεωρείται κρίσιμης σημασίας για το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς διασφαλίζει την ικανότητα του ελληνικού δημοσίου να καταβάλει τις συντάξεις σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ έστειλε μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» είπε, από το βήμα συνεδρίου στο Παρίσι.

Πηγή: Reuters