Ντράγκι: “Θα αντιμετωπίσουμε τον αποπληθωρισμό”

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι βέβαιη ότι θα αντιμετωπίσει επιτυχώς τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

«Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε τους στόχους για τον πληθωρισμό» σημείωσε ο Ντράγκι, προσθέτοντας ότι «παρ’ όλα αυτά είμαστε έτοιμοι να προβούμε στα επόμενα βήματα, εάν καταστεί αναγκαίο».

«Εάν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, τότε είμαστε αναγκασμένοι να μεταθέσουμε χρονικά τον στόχο για τον πληθωρισμό» εκτίμησε εν συνεχεία.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο -0,3% και την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Μάρτιο του 2017.

Πάντως, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας προειδοποίησε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός θα διατηρηθεί για αρκετό διάστημα, λόγω των κινδύνων στην παγκόσμια ανάπτυξη.

«Οι τάσεις στον κλάδο των υπηρεσιών εξακολουθούν να είναι αδύναμες» συνέχισε, ενώ διαπίστωσε βελτίωση της πορείας της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία όμως, παραμένει ευάλωτη στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις.