Νύφες για… λαθρομετανάστες

Άνεργες και άπορες γυναίκες στο κύκλωμα για 5.000 έως 7.000 ευρώ. Έρχονται και από άλλες χώρες για χρήμα και γαμπρούς.

 

Οργανωμένα κυκλώματα θησαυρίζουν ανακαλύπτοντας άνεργες Ελληνίδες, στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, τις οποίες πληρώνουν για να τελούν πολιτικούς γάμους – μαϊμού με λαθρομετανάστες, οι οποίοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να «αγοράσουν» σύζυγο με σκοπό μια άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

 

Η χώρα μας πλέον έχει γίνει ο… παράδεισος των εικονικών γάμων καθώς τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται στυγνά άπορες «νύφες» αλλά και «γαμπρούς», ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εσωτερικών δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεσκεπάσουν τη μεγάλη απάτη που έχει στηθεί εδώ και χρόνια.

 

Η ταρίφα για έναν τέτοιου τύπου γάμο κυμαίνεται από 5.000 έως 7.000 ευρώ, αν και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και αυτά τα ποσά. Το φαινόμενο έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις αφού έχει επεκταθεί και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Για τον λόγο αυτό μάλιστα κρίθηκε πριν από λίγες ημέρες αναγκαία η έκδοση ειδικού εγχειριδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εφαρμογή του οποίου θα βοηθήσει τις εθνικές Αρχές να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την τέλεση εικονικών γάμων, διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα των πολιτών της Ε.Ε στην ελεύθερη κυκλοφορία.

 

Στόχος των εικονικών γάμων είναι να μπορούν οι αλλοδαποί στις αιτήσεις που συμπληρώνον και στις συνεντεύξεις που κάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρουσιάζουν μόνιμη κατοικία αλλά και μια «νύφη» που θα τους φέρει πιο κοντά στην άδεια παραμονής.

 

Εκτός όμως από τα κυκλώματα, έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι αλλοδαποί έκαναν το deal μόνοι τους με τις υποψήφιες νύφες, οι οποίες προκειμένου να κλείσουν οικονομικές υποθέσεις τους συμφώνησαν και προχώρησαν στον γάμο. Το ζευγάρι –μαϊμού μετά τον γάμο δεν μένει μαζί, ενώ φυσικά δεν υπάρχει ερωτική σχέση.

 

Πηγή: ESPRESSO