Ο Άνθιμος κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Να ακυρώσει την πληρωμή ΕΝΦΙΑ ύψους 500.000 ευρώ κατάφερε, κατά δήλωσή του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Σχολιάζοντας καταγγελίες για τεράστια έσοδα της Εκκλησίας (από τους αγνώστους που πραγματοποίησαν την πρόσφατη επίθεση μπογιές στο κτίριο της μητρόπολης Θεσσαλονίκης), ο κ. Άνθιμος είπε: «ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό». Στράφηκε δε και εναντίον των καταληψιών που -όπως είπε- δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη μητρόπολη.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης και παραδέχθηκε ότι γενικά τα έσοδα των εκκλησιών, που προέρχονταν πρωτίστως από της κηροπωλησίες στους ναούς, μειώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης. “Το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε φήμες που δεν επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρει ο πρώην συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου, Επιφάνιος Οικονόμου, ότι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος, υπογραμμίζοντας: “ή ξέρουμε κάτι και το λέμε ή αν δεν ξέρουμε δεν το λέμε”.