Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

dimarxio-euosmou

Το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης και συστράτευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη, έστειλε σήμερα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διοργανώνοντας – δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου – με μεγάλη επιτυχία δύο δράσεις, στην Πλατεία Ευόσμου και στην 4η Συνοικία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού.

Στις δράσεις, που έλαβαν χώρα ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετείχαν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον αλλά και την αγωνία τους για τους κινδύνους που το απειλούν.

Στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ευόσμου, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου διοργάνωσε πρωτότυπες βιωματικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν ξύλινες φωλιές για τα πουλιά, τις οποίες κρέμασαν σε δέντρα στην πλατεία Ευόσμου καθώς και στο προαύλιο του σχολείου τους. Παράλληλα δημιούργησαν συννεφόλεξα και γκράφιτι με συνθήματα, έγραψαν τις ευχές τους για το περιβάλλον και την πόλη τους, τις οποίες κρέμασαν στο «δέντρο των ευχών» και συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια για τη συνεργασία και την ομαδικότητα.            Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά  ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της κομποστοποίησης  καθώς και της ανακύκλωσης τηγανέλαιων, ενώ στη συνέχεια  μοίρασαν στους διερχόμενους δημότες άδεια δοχεία και ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων.

plateia-euosmou2

Το παρόν τους στη μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον έδωσαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και ο  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλης Τσακαλίδης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων, όπως η ανακύκλωση τηγανέλαιων και η κομποστοποίηση.

Παράλληλα στο πλαίσιο της σημερινής δράσης,  το Τμήμα Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου προχώρησε στη διαμόρφωση του χώρου πρασίνου (με δεντροφύτευση, τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος και σπορά χλοοτάπητα) στην 4η Συνοικία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, με τη συμμετοχή μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού.

plateia-euosmou5