Ο κορωνοϊός και η ορκωμοσία της Σακελλαροπούλου – Σύσταση για τις χειραψίες και τα φιλιά

Προβληματισμός λόγω κορωνοϊού επικρατεί στη Βουλή για το τι θα γίνει την Παρασκευή ημέρα ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδοθεί σύσταση προς όλους όσοι θα παρακολουθήσουν την ορκωμοσία να αποφύγουν τις χειραψίες και τα φιλιά.
Ωστόσο ο προβληματισμός είναι ακόμα πιο έντονος για τους πρέσβεις των ξένων χωρών που με βάση το πρωτόκολλο πρέπει να κληθούν στην τελετή της ορκωμοσίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Βέβαια οι υπηρεσίες εκτιμούν ότι για λόγους πρόληψης πολλοί πρέσβεις τελικά δεν θα δώσουν το παρόν στο πλαίσιο της πρόληψης.

Πάντως μέχρι την Παρασκευή και με δεδομένο το πως θα κυλήσουν από πλευράς περιστατικών και πιθανών νέων κρουσμάτων οι επόμενες μέρες, η Βουλή θα επανεξετάσει την κατάσταση.

Συστάσεις στη Βουλή για όσους φτερνίζονται
Εντείνει η Βουλή τα μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι της υγειονομικής υπηρεσίας συστήνουν σε όσους υπαλλήλους και λοιπούς εργαζομένους έχουν φτέρνισμα και επισκέπτονται τον ειδικό χώρο που έχει διατεθεί για έλεγχο, έστω και χωρίς αλλά συμπτώματα να κάθονται προληπτικά δυο μέρες στο σπίτι τους.

Πηγή: iefimerida.gr