«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστος για το μέλλον του» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο

Αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς του, στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών που προέκυψε από την αδυναμία εκλογής Προέδρου.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει κυβέρνηση.

«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστα για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση της τελευταίας δεκαετίας» ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του υπογράμμισε: «Περιμένω από όλους να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Όλοι περιμένουν από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι».

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συγκυρίας είπε: «Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το σωστό θα δικαιωθεί τώρα, το λάθος θα πληρωθεί τώρα, η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα, όχι μετά από χρόνια, μετά από ημέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός ηττάται για πάντα».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για την προοπτική: «Ο κόσμος το ξέρει και γι’ αυτό δεν ήθελε εκλογές, γι’ αυτό και παρά τα παράπονά του εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο από την αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό είναι εύκολο από τη μεγαλύτερη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών που έσυραν τον τόπο, να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα τους, η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι η πραγματική λύτρωση της χώρας από εδώ και μπρος».