Ο Μ. Γεράνης επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας(ΦΟΣΔΑ) ο Μιχάλης Γεράνης. 

Ήταν ο μοναδικος υποψήφιος καθώς το πρωί απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Δημήτρης Κούβελας αφήνοντας αιχμές για την συμπεριφορά συναδέλφων του πως δεν τον ήθελαν έχοντας εμμονή με τον σημερινό πρόεδρο. 

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 59 εκ των 67 εκλεκτόρων με τον Μ. Γεράνη να παίρνει 53 ψήφους ενώ 6 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία συμμετείχαν υποψήφιοι από όλη την Περιφέρεια, από δυο παρατάξεις σε ένα όμως ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Γεράνης τόνισε ότι τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα. “Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό που επιβάλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μέσω της ανακύκλωσης. Σκοπός μας είναι να πιάνουμε τα νούμερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας” κατέληξε ο κ. Γεράνης

Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι απλή υπόθεση. Η λογική η δική μου για την ανάμειξη στο ΦΟΔΣΑ είναι διπλή. Ως δήμος Θεσσαλονίκης παράγουμε το 40% των σκουπιδιών στην ΠΕΔΚΜ. Επίσης ως διοίκηση κάναμε συναντήσεις και επαφές για την διαχείριση των σκουπιδιών. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στον περιφερειακό σχεδιασμό ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τις πόλεις» ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης που προορίζεται για αντιπρόεδρος του Φορέα. 

Στην εκτελεστική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Βασίλης Κυρίτσης δήμαρχος Κασσάνδρας (51 ψήφοι), ο
Στάμκος Γρηγόρης δήμαρχος Πέλλας (51 ψήφοι) και ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Ντούρος Γιώργος (48 ψήφοι), Γιάννης Μπουτάρης (43 ψήφοι) , Νικόλαος Μουρατίδης, δημοτικός σύμβουλος Ηράκλειας (41 ψήφοι) και Βασίλης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας (43 ψήφοι). 

Εκτός εκτελεστικής επιτροπής έμεινε ο Μ. Λαμτζιδης επικεφαλής της αντιπολίτευση στην Καλαμαριά ο οποίος πήρε μόλις 8 ψήφους. 

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Τσακαλίδης Βασίλης, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου (48 ψήφοι), Κωνσταντίνος Μεμετζής δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης (45 ψήφοι), Κώστας Σωτηράκης, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού-Ευόσμου (46 ψήφοι και Ευάγγελος Λαγδάρης, δήμαρχος Πύδνας (40 ψήφοι).