Ο πρώτος κύκλος σφραγίσθηκε από επιτυχία…

Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

 

Πρόκειται για 282 ενήλικες που ολοκλήρωσαν επιτυχημένα τον κύκλο σπουδών τους στη διάρκεια της εαρινής περιόδου Φεβρουαρίου-Μαΐου 2014 και αποτελούν τους πρώτους αποφοιτήσαντες του Κέντρου.

 

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης λειτουργούν από το Μάρτιο του 2014 και στη διάρκεια του πρώτου κύκλου λειτούργησαν 22 τμήματα. Στη χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος 2014-Ιανουάριος 2015) υλοποιήθηκαν 35 τμήματα, περισσότερα μάλιστα από κάθε άλλο δήμο, ενώ για την τρέχουσα περίοδο (Φεβρουάριος-Μάιος 2015) το ενδιαφέρον παραμένει πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να προγραμματίζεται η σύσταση 40 τμημάτων.

 

Συνολικά οι αιτήσεις που έχει δεχθεί το αρμόδιο δημοτικό γραφείο Δια Βίου Μάθησης ξεπερνούν τις 2.200, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν οι 1.125. Επιπλέον, και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δήμους, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δέχεται αιτήσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να δημιουργούνται όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα και να ικανοποιούνται -εφόσον είναι εφικτό- οι αιτήσεις όλων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

 

Δωρεάν απογευματινά μαθήματα

 

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, με επιβλέπουσα αρχή το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, απευθύνεται σε κάθε ενήλικα ανεξαρτήτου επιπέδου μόρφωσης, φύλου ή εθνικότητας.

 

Στο πλαίσιό του υλοποιούνται προγράμματα τοπικής εμβέλειας με δεκάδες θεματικές ενότητες (εκμάθησης αγγλικών για το χώρο εργασίας και για τουρισμό, τουρκικών, γερμανικών, ρωσικών, ισπανικών και ιταλικών για τουρισμό, ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, διακόσμησης εσωτερικών χώρων, δημιουργίας ιστοσελίδας, επεξεργασίας κειμένου, αγροτικής επιχειρηματικότητας, βιολογικών προϊόντων, παροχής πρώτων βοηθειών, φωτογραφίας, κ.ά.) και εθνικής εμβέλειας (οικονομία-επιχειρηματικότητα, ποιότητα ζωής-περιβάλλον, νέες τεχνολογίες, γλώσσα και επικοινωνία, κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, πολιτισμός και τέχνη, προγράμματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων).

 

Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν και φιλοξενούνται καθημερινά από τις 4 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης και Πεύκων.

 

Για τη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας και οι εγγραφές συνεχίζονται στο αρμόδιο Γραφείο Δια Βίου Μάθησης (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2313 329536, -559, 577).

 

Πρόοδος και ποιότητα ζωής

 

 «Οι πολίτες που αγωνιούν και αναζητούν τη σφαιρική ενημέρωση για τις κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται και επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, που επιθυμούν να εντρυφήσουν σε νέες αντιλήψεις, που νοιάζονται για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους αρτιότητας, είναι εκείνοι που θέτουν τις βάσεις για καλύτερες και προοδευτικότερες τοπικές κοινωνίες, για μια αναβαθμισμένη και ποιοτική ζωή στον τόπο μας», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, και προσθέτουν: «Ειδικά σε μια εποχή κατά την οποία η συσσώρευση των προβλημάτων που απορρέουν από την οικονομική κρίση οδηγεί σε περιορισμό και των ευκαιριών που έχει ο πολίτης για την επιμόρφωση, την κατάρτιση και την πνευματική ψυχαγωγία του, εμείς επιμένουμε να εστιάζουμε στη λειτουργία δομών που εγγυώνται τη γενική και ειδική τους εκπαίδευση, όπως είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης».

 

Η εκδήλωση απονομής των βεβαιώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων).

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr