Ο Στουρνάρας κι εμείς…

Πιστός υπηρέτης των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας κερδοσκόπων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, υιοθετεί την τακτική του εκβιασμού των πολιτών σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των golden boys που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας και του λαού. 

 

Μία ημέρα μετά την προειδοποίηση που απήυθηνε ο διοικητής της ΤτΕ διαπιστώνοντας ότι η οι πολιτικές περιπέτειες δημιουργούν ανεπανόρθωτη βλάβη στην ελληνική οικονομία -κι όχι όσα εκείνος και ο Γιώργος Προβόπουλος αποφάσισαν σε βάρος της και σε βάρος της χώρας και του λαού-  εκτιμά ότι έχει σημειωθεί “αύξηση της καταθετικής βάσης” και προβλέπει ότι η οικονομία φέτος θ΄αυξηθεί με ρυθμό 0,7% και 2,5% το 2015.

 

Ο ίδιος μας συστήνει δημοσιονομική προσαρμογή μακράς διαρκείας και προληπτική γραμμή χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική που κατέθεσε χθες στη Βουλή.

 

Για να υπάρξουν οι τράπεζες θα πρέπει να πέσουν κεφάλια είναι αυτό που δεν αναφέρεται στην έκθεση, αλλά μπορεί κανείς να το συμπεράνει εύκολα αν διαβάσει το περιεχόμενό της. 

 

Για το τραπεζικό σύστημα, η ΤτΕ εκτιμά ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποτελεσματική διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση. Και τούτο διότι όπως διαπιστώνει η ΤτΕ, παρά την αύξηση της καταθετικής βάσης, την ισχυρή κεφαλαιακή βάση και την επανάκτηση εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά και στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, το τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, με κυριότερη τη δυσμενή επίδραση που ασκεί στην πιστοδοτική ικανότητα των τραπεζών σε συνδυασμό με την ύπαρξη μεγάλου μεγέθους αποθέματος προβληματικών δανείων.

 

Μνημόνιο για πάντα!

 

Για τον Στουρνάρα, το Μνημόνιο πρεπει να υπάρχει εσαεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι ακόμη και στην περίπτωση που οι δανειστές μας πούνε ότι δεν χρωστάμε άλλο ή ότι μπορεί η Ελλάδα να δανειστεί από τις αγορές, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να συνεχίσουν προληπτικά να χρηματοδοτούν την Ελλάδα! 

 

Μέχρι σήμερα, πάντως, νομίζουμε ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι και οι Ελληνες πολίτες που αναγκάστηκαν να γίνουν μετανάστες και να ρίξουν μαύρη πέτρα στην πατρίδα πίσω για να επιβιώσουν, χρηματοδοτούν την οικονομία της Γερμανίας και όχι το αντίθετο! 

 

Ακολουθώντας τη γραμμή των κερδοσκόπων που λάγνα ευχαριστιούνται να ακούν τα σενάρια καταστροφολογίας για την Ελλάδα, ο Στουρνάρας τους έκανε ένα δωράκι, δηλώνοντας ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν για να γίνουν οι λίγες ακόμη μεταρρυθμίσεις που απομένουν. 

 

“Η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ο κίνδυνος, όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος”, υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας σε ομιλία του στην ειδική εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος προς τιμήν του Ξενοφώντος Ζολώτα.

 

Εμείς γνωρίζαμε ότι η ρευστότητα στην αγορά καθορίζεται από τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα λεφτά του λαού τράπεζες και ότι μέχρι σήμερα οι τράπεζες κρατάνε κλειστή την στρόφιγγα των δανεισμών και της ρευστότητας εκτός και αν πρόκειται για δικά τους…συμφέροντα. 

 

Επομένως, η ρευστότητα στην αγορά δεν εξαρτάται από την πολιτική κατάσταση, αλλά από το αν οι τράπεζες είναι συνεργάσιμες με την κοινωνία ή όχι. 

 

Στην Ελλάδα, οι τράπεζες συνεργάζονται μόνο με το κερδοσκοπικό κεφάλαιο. 

 

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Στουρνάρα, εντελώς τυχαία η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα ανακάμπτει μετά από την παραμονή της για έξι περίπου χρόνια σε μια παρατεταμένη και βαθιά ύφεση. 

 

Τι κι αν τα συσσίτια πληθαίνουν στις ελληνικές μεγαλουπόλεις, τί κι αν ολοένα και λιγότεροι εργοδότες πληρώνουν τους εργαζόμενους κι ολοένα και περισσότεροι χρωστάμε ο ένας στον άλλο κι όλοι μαζί στην υπερμαφία επίσημης Πολιτείας-τραπεζών που συνεχώς βομβαρδίζει τον ελληνικό λαό με νέα φορομπηχτικά και τοκογλυφικά μέτρα.

 

Μάλλον πρέπει να ήταν έρωτας! Ερωτας για το χρήμα, όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα, διότι δεν εξηγείται αλλιώς πώς άνθρωποι των σαλονιών έγιναν άνθρωποι των αλωνιών και ζούνε στα παλάτια που χτίσανε στην πλάτη μας και πώς άνθρωποι των αλωνιών, πραγματικοί συνάνθρωποί μας ντε, που κι αυτοί σαν και μας φτωχύνανε και τρώνε χαστούκια από την επίοημη Πολιτεία και τις τράπεζες, παρά την κρίση, αποδεικνύουν καθένας από το μετερίζι του ότι ευτυχώς η ανθρωπιά δεν χάθηκε. 

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr