Ο τυφώνας Πατρίσια από το διάστημα

ΦΩΤΟ: REUTERS

Η Nasa έδωσε τη Παρασκευή στη δημοσιότητα φωτογραφία του τυφώνα Πατρίσια να πλησιάζει την ακτή του Μεξικού. Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Πατρίσια θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τυφώνες στη σύγχρονη ιστορία και η κυβέρνηση της χώρας έκλεισε βασικά εμπορικά λιμάνια, στο Πουέρτο Βαγιάρτα και στο Μανσανίγιο.
ΦΩΤΟ: REUTERS

Την εικόνα του τυφώνα Πατρίσια από το διάστημα έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η NASA.

Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι, από τον Διαστημικό Σταθμό, κατέγραψε με τον φακό του πλάνα που προκαλούν δέος και ενώ ο τυφώνας πλησιάζει τις ακτές του Μεξικού.

Ο Κέλι έκανε λόγο για «απειλητικό» και «τεράστιο» τυφώνα και κάλεσε τους Μεξικάνους να προφυλάξουν τους εαυτούς τους.
Ο τυφώνας Πατρίσια θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στη σύγχρονη ιστορία και η κυβέρνηση της χώρας έκλεισε βασικά εμπορικά λιμάνια, στο Πουέρτο Βαγιάρτα και στο Μανσανίγιο, για λόγους ασφαλείας.

Τουρίστες και ντόπιοι κλήθηκαν να μεταβούν σε χώρους που θεωρούνται ασφαλείς, με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ να εκτιμά ότι ο -κατηγορίας 5- τυφώνας είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός συγκρίνει τον τυφώνα Πατρίσια με τον Χαϊγιάν, που έπληξε το 2013 τις Φιλιππίνες, παρασύροντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Σε επιφυλακή βρίσκονται κυρίως οι πολιτείες στις δυτικές ακτές του Μεξικού, με τους ανέμους να ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο τυφώνας αναμενόταν να πλήξει το Μεξικό μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος.