Όχι στην αδιαφορία! Συμμετοχή στα κοινά!

Στο οικονομικό επιτελείο, διαβεβαιώνουν πως η Ανάπτυξη θα τρέξει με ρυθμούς πάνω απ’ τους προβλεπόμενους! Θα τρέξει τόσο, που μάλλον θα ξεφύγει και θα μείνουμε με την γλύκα στο… όπου θέλει καθένας, δεν θα μαλώσουμε για του πάσα εις τις ορέξεις.

Πάντως, είναι απαράδεκτο να χάνονται, μέσα στην πολύχρονη κρίση και την πανδημία, περιουσίες πολιτών που αποκτήθηκαν νόμιμα, είτε εξ αιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των τραπεζικών δανείων, είτε λόγω της αδυναμίας καταβολής απάνθρωπων φόρων, που συνεχίζουν να επιβάλλονται αυξανόμενοι, εφόσον έχουν συμβεί ακραία γεγονότα, για τα οποία δεν ευθύνονται προσωπικά οι πολίτες, ούτε μπορούσαν να τα προβλέψουν.

Είναι στιγματισμός το να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να εγκαταλείπουν τη χώρα νέοι, να υπάρχει ανεργία και εργασία με μισθούς ελεημοσύνης. Μετά απορείς για την έλλειψη Δημοκρατίας που προσθετικά χαρακτηρίζει τις μέρες μας!

Πως είναι δυνατόν να υπάρξει πραγματική Δημοκρατία με πολίτες δούλους χρεών για τα οποία ούτε ευθύνονται; Οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε, μιας και τα ζούμε καθημερινά.

Όμως, αυτό δεν φτάνει.

Θα πρέπει να βρούμε την λύση και να την εφαρμόσουμε.

Αυτό είναι δουλειά για τον καθένα από όσους λένε: Αρκετά! Φτάνει! Δεν πάει άλλο!

Για αρχή λοιπόν, πες όχι στην αδιαφορία! Ξεκίνα να συμμετέχεις στα κοινά.

Σιγά σιγά έρχονται και οι επόμενες κινήσεις.

Manolis Katsantonis,

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ