Οι δέκα εντεταλμένοι του Μττουτάρη

Δέκα στελέχη της “Πρωτοβουλίας” εμπιστεύτηκε εν τέλει ο Γιάννης Μπουτάρης, για να αναλάβουν καθήκοντα εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων καλύπτοντας ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων. Οι αποφάσεις του δημάρχου θεσσαλονίκης οριστικοποιήθηκαν χθες έπειτα από διαβουλεύσεις και ένα έντονο παρασκήνιο, που διήρκεσαν σχεδόν έναν μήνα.

 

Ενα εκ των νεαρότερων στελεχών της “Πρωτοβουλίας”, ο Ανέστης Τελίδης, αναλαμβάνει χρέη εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για δράσεις παιδείας. Στους τομείς ευθύνης του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ζητήματα της σχολικής στέγης, όπως και η υλοποίηση διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτά της διά βίου μάθησης.

Ιδιαίτερο ρόλο στην κατεύθυνση της σύνδεσης και της καλύτερης συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης αναμένεται να αναλάβει η πρόεδρος της πρώτης δημοτικής κοινότητας Ελένη Χοντολίδου.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ


 

Ο Γιάννης Μπουτάρης επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του σε τρία πρόσωπα.
Το πρώτο από αυτά είναι ο Σπύρος Πέγκας, ο οποίος θα παραμείνει εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις τουρισμού και διεθνών σχέσεων. Μεταξύ άλλων θα διαχειριστεί την παρουσία του δήμου Θεσσαλονίκης στον Οργανισμό Τουρισμού αλλά και τη συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά ή διεθνή προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης.

Ο Λευτέρης Κιοσέογλου θα διατηρήσει την ευθύνη για τον τομέα της δημόσιας τάξης, καθώς του ανατέθηκαν μεταξύ άλλων η εποπτεία των ελεγκτικών μηχανισμών του δήμου αλλά και η διενέρεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στις ζώνες εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Από τη θέση του εντεταλμένου δημο τικού συμβούλου για δράσεις κυκλοφορίας θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Γιώργος Δημαρέλος.
 

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


 

Έξι είναι τα νέα πρόσωπα που ορίστηκαν από τον Γιάννη Μπουτάρη σε θέσεις εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων.

Έναν ιδιαίτερο ρόλο, αυτόν της προώθησης της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, καλείται να αναλάβει ο Νίκος Φωτίου, ενώ η Λίνα Διάκου έχει στον τομέα ευθύνης της την οργάνωση δράσεων που αφορούν τη λεγόμενη κοινωνία των πολιτών.

Ο Σίμος Μπενσασσών ορίστηκε εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν την καινοτομία, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη δικτύωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Θανάσης Παπαναστασίου αναλαμβάνει τον τομέα της μέριμνας για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ο Χρήστος Παπαστεργίου αυτόν της υγείας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Κανάκης θα αναλάβει εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις που αφορούν την ευταξία και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.
 

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


 

Όχι κάποιο μέλος της διοίκησης αλλά η επικεφαλής του συνδυασμού “Γειτονιές σε Δράση” Ελεάννα Ιωαννίδου αναλαμβάνει χρέη προέδρου στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών του δήμου Θεσσαλονίκης. Αντιπρόεδρος θα είναι η Σοφία Ασλανίδου εκ μέρους της διοίκησης, ενώ τακτικό μέλος η Στέλλα Αβραμίδου από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

 

Ονόματα: Οι τρεις αρνήσεις


 

Στην πορεία μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεών του ο Γιάννης Μπουτάρης εισέπραξε τρεις αρνήσεις.

Η πρώτη προήλθε από τον Στέλιο Λιακόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να αναλάβει τον τομέα της πολιτικής προστασίας ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος. Η δεύτερη προήλθε από τη Σοφία Ασλανίδου, η οποία μετά την απομάκρυνση της από την προεδρία της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) κλήθηκε να αναλάβει ρόλο στον τομέα της παιδείας και των δημοτικών βιβλιοθηκών. Αρνητική ήταν και η απάντηση του Λάζαρου Ζαχαριάδη, όταν του ζητήθηκε να αναλάβει την αντιπροεδρία της ΔΕΠΘΕ με πρόεδρο το δημοσιογράφο Παναγιώτη Νεστορίδη.

Ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι ένας αιρετός δεν είναι σωστό να τοποθετείται υπό έναν διορισμένο πρόεδρο.

Τελικά ως αντιπρόεδρος στη ΔΕΠΘΕ θα θητεύσει ο Γιώργος Αρβανίτης.