Οι ένστολοι ανοίγουν τον χορό των κινητοποιήσεων στην 79η ΔΕΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνουν οι ένστολοι ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων της 79ης ΔΕΘ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν απείλησαν ότι εάν συνεχιστεί η απαξιωτική πολιτική σε βάρος των Σωμάτων Ασφαλείας, θα ρίξουν «μαύρο» στα κόμματα της συγκυβέρνησης. 

Η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και η επιστροφή των αναδρομικών -κατ’ εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας- καθώς επίσης η διάσωση των ασφαλιστικών τους ταμείων και η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι -όπως τόνισαν- το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν.

«Με λόγια καρδιάς απευθυνόμαστε στους πολίτες, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ακάλυπτους. Θα αφήσουμε ακάλυπτους μόνο αυτούς που συμπεριφέρονται απαξιωτικά στα Σώματα Ασφαλείας, που γράφουν στα ‘παλιά τους τα παπούτσια’ αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οδηγούν τους θεσμούς στην κατρακύλα, στην οποία θα συμπαρασυρθούν και οι δικοί τους πολιτικοί χώροι. Η πορεία τους θα είναι κατακόρυφα πτωτική» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. «Μπορεί -πρόσθεσε- κάποιος να ψηφίσει ξανά αυτούς που τους γράφουν στα ‘παλιά τους τα παπούτσια’ και τους κοροϊδεύουν; Όχι».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η απειλή του «μαύρου» συνιστά «εκβιασμό», ο Χρ. Φωτόπουλος τόνισε: «Δεν εκβιάζουμε κανέναν», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να αναζητήσουν κι άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, όπως η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κάνει πράξη από το βήμα της 79ης ΔΕΘ τις δεσμεύσεις και το ενδιαφέρον του για τους ένστολους. Αναφερόμενος, τέλος, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να είναι ξεκάθαρος απέναντι στους ένστολους.

Την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας κατήγγειλε με τη σειρά του κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος. Μίλησε για μειώσεις θέσεων στο Σώμα σε μία χρονική συγκυρία που -όπως σημείωσε- το Λιμενικό έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες και έργο στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και το οργανωμένο έγκλημα.

Στις περικοπές που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Κάκαλος. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, από τα 1.800 οχήματα που διαθέτει το Σώμα, τα 1.250 είναι ηλικίας από 10-30 ετών και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πυροσβεστών και να κατανοήσει το δύσκολο έργο τους. «Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Εάν δεν διορθώσει τις αδικίες εμείς θα είμαστε στους δρόμους» σημείωσε.

 

Δείτε επίσης:

Γιορτή βιβλίου στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

Πάνω από 200.000 επισκέπτες αναμένονται στη φετινή ΔΕΘ

Στη ΔΕΘ ο Καραμανλής

ΔΟΕ: Ραντεβού στη ΔΕΘ

Και οι παλαιοπώλες στην 79η ΔΕΘ