Οι κλήσεις στο «100» οδήγησαν σε δεκάδες κρατήσεις

Ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων που καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων, υλοποιείται καθημερινά από το σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πρόληψη μορφών μικροεγκληματικότητας και την εν γένει εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και ευνομίας των πολιτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το προηγούμενο 24ωρο:

 

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, το γνωστό ‘’100’’, δέχθηκε 2.154 τηλεφωνικές κλήσεις από πολίτες, ενώ πληρώματα περιπολικών και δικυκλιστές αστυνομικοί επελήφθησαν σε 601 περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος.

 

Κατελήφθησαν (36) άτομα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες

 

βεβαιώθηκαν (282) παραβάσεις, για λόγους πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, ασφάλειας πεζών και οδηγών και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας

 

Ενδεικτικά:

 

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (15-12-2014) στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) αλλοδαποί και δύο (2) ημεδαποί, διότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες συνολικά (269) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα. Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (128) ευρώ, ως προερχόμενο από την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα.
Αστυνομικοί της ίδια Υπηρεσίας, συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, 43χρονο ομογενή, διότι σε έλεγχο του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (100) λαθραία πακέτα τσιγάρα.

 

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.

 

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου. Οι συλληφθέντες κατείχαν και διέθεταν προς πώληση συνολικά (96) είδη παρεμπορίου (ζευγάρια γυαλιά, ζώνες, φακούς, θήκες κινητών, χριστουγεννιάτικα είδη, μικροαντικείμενα).

 

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πλαστά έγγραφα σχετικά με την νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα.

 

Βεβαιώθηκαν δώδεκα (12) παραβάσεις σε βάρος ισάριθμων ατόμων, που αφορούν στη Νομοθεσία περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

 

Βεβαιώθηκαν οκτώ (8) παραβάσεις σε βάρος ατόμων που επαιτούσαν κατ΄επάγγελμα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr