Οι κουρδικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν σε μάχες στο Κομπάνι

Θα παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη στους Κούρδους που πολεμούν τους τζιχαντιστές

Οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ δεν θα εμπλακούν σε μάχες στη συριακή πόλη Κομπάνι αλλά θα παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη στους Κούρδους στην περιοχή που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Σαφίν Ντιζαγί.

Παράλληλα, ο επιτελάρχης του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί είπε ότι οι δυνάμεις των πεσμεργκά στην περιοχή θα αναχωρήσουν για το Κομπάνι μέσω Τουρκίας μόλις οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα με την Τουρκία και τους Κούρδους της Συρίας.

Πριν από λίγες μέρες, το κοινοβούλιο του Ιρακινού Κουρδιστάν ενέκρινε την αποστολή μέσω της Τουρκίας κουρδικών δυνάμεων στη συριακή πόλη Κομπάνι, που πολιορκείται από τους μαχητές του ΙΚ.

Πάντως, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την κυριότερη πολιτική οργάνωση των Κούρδων στη βόρεια Συρία, το κόμμα PYD, ότι δεν επιθυμεί τη βοήθεια των πεσμεργκά, για την υπεράσπιση της πόλης αυτής απέναντι στους τζιχαντιστές του ΙΚ, όπως αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι της Συρίας απέτρεψαν επίθεση των τζιχαντιστών οι οποίοι επιχείρησαν να καταλάβουν συνοριακό σταθμό στο Κομπάνι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα κούρδοι αξιωματούχοι και η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα σήμερα, η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις πραγματοποίησαν πέντε αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κομπάνι και μαζί με τους συμμάχους τους άλλα 12 πλήγματα στο Ιράκ.

 

 

Πηγή: Newsbeast.gr