Οι μάσκες έπεσαν – Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στη συνέχιση της πολιτικής καταστροφής του λαού

Ποιος θυμάται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει προεκλογικά από τη φτωχομάνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υποσχόταν επιστροφή της αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό και άλλα τινά; Μπορεί το καρναβάλι να συνεχίζεται, αλλά οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν. 

 

Οταν η κυβέρνηση κάνει τα χατίρια των τραπεζιτών, λειτουργώντας ως μπαμπούλας για να συνεχίσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να πληρώνουν απίστευτα ποσά με βάση παράνομους τοκογλυφικούς όρους και να μην έχουν δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη κι όταν θεωρεί ως πατριωτικό καθήκον του λαού να πληρώσει τους άδικους σε βάρος του φόρους που επέβαλαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις τότε ποιος, όταν βάζει τα ΜΑΤ μπροστά από τους διαδηλωτές στις Σκουριές στη Χαλκιδική παρότι εκμεταλλεύθηκε ολοκληρωτικά πολιτικά την εναντίωσή τους στην εξόρυξη μεταλλευμάτων κι όταν βαφτίζει το Μνημόνιο γέφυρα για να μας χρυσώσει το χάπι κι από πάνω διοργανώνει συλλαλητήρια υπέρ της διαπραγμάτευσης, τότε μάλλον δεν ξυπνήσαμε ακόμη από τον ύπνο του αφελούς ψηφοφόρου που νόμιζε ότι εξέλεξε τίμιους ανθρώπους που θα εκπροσωπήσουν μόνο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της Ελλάδας. 

 

Οσοι εμπιστεύεστε ακόμη τη νέα κυβέρνηση και πιστεύετε ότι δεν κάνει κωλοτούμπες ή ότι οι κωλοτούμπες που κάνει είναι για καλό θα σας θυμίσουμε όσα έκανε και όσα δεν έκανε στη μέχρι τώρα διακυβέρνησή της: 

1. Η αριστερή και ολίγον δεξιά (;) κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα παγώσει τους πλειστηριασμούς για τρεις μήνες και για την πρώτη κατοικία. Το πάγωμα δεν γίνεται. Το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη στα λόγια. Ακολουθεί ο ενδιάμεσος φορέας. Το κράτος, δηλαδή, θα αναλαμβάνει να τραβά το αφτί του δανειολήπτη να πληρώνει τις τοκογλυφικές δόσεις προς τις τράπεζες. Κι αν δεν το κάνει, θα του κατασχέτει το σπίτι. Οσο για την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση είναι σαφής. Ο νόμος Κατσέλη έχει στην ουσία καταργηθεί, θριαμβολογεί ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί ως πρώτη κατοικία και οι επιχειρήσεις πέφτουν στα χέρια των τραπεζιτών και λοιπών αρπακτικών της κτηματαγοράς σαν ώριμα φρούτα. Οσο για τις κατασχέσεις, αυτές συνεχίζονται, όπως και οι πλειστηριασμοί. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα απάντηση στο Μνημόνιο και στη λιτότητα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά από την φτωχομάνα, προέβλεπε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». 

 

2. Η πληρωμή των άδικων φόρων βαφτίζεται πατριωτικό καθήκον από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Οσοι δεν πληρώνουν, να κάνουν διακανονισμούς λέει η ίδια, αφήνοντας τους υπερφορολογημένους πολίτες να κάνουν σκέψεις κοψοχέρηδων. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε κινητοποιήσεις κατά των χαρατσιών κι ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί κατάργησή τους. 

 

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία του προεκλογικα΄το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη μεταλλευμάτων στη Χαλκιδική. Μόλις, χθες, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να μπουν μπροστά από τους διαδηλωτές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ότι δηλαδή έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

 

4. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει τους δανειστές της Ελλάδος από το βήμα της βουλής, ότι θα είμαστε συνεπείς στις οφειλές μας και θα αποπληρώσουμε τα δάνειά μας στο σύνολό τους.
 

5. Η κυβέρνηση αφαίρεσε από το λεξιλόγιό της την φράση “διαγραφή χρέους”

6.. Εξαφανίζεται η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που υποτίθεται ότι θα εξέταζε ποιο χρέος είναι παράνομο και πρέπει να διαγραφεί και ποιο νόμιμο.

 

7. Ο Γιάννης Βαρουφάκης προσλαμβάνει την εταιρία LAZARD (υπεύθυνη του καταστροφικού PSI το οποίο καταλήστεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και πτώχευσε τους μικροομολογιούχους). Η Lazard κανονικά θα έπρεπε να ήταν υπό τον έλεγχο της ελληνικής δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας για το ρόλο της στην εθνική μας τραγωδία. Αντί γι’ αυτό προσελήφθη για να συνεχίσει να παίζει τον ίδιο ρόλο.

8. Ο Γ.Βαρουφάκης ξαφνιάζει το σύνολο των ψηφοφόρων του και δηλώνει οτι : «ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών , αλλά την ευφυή προσωπικότητα»… «τον διανοούμενο που βρίσκεται πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της νομισματικής ένωσης , τον δόκτορα Σόιμπλε» και άλλα παρόμοια! 

9. Ο Γ.Βαρουφάκης κάνει στροφή 180 μοιρών και από την κατάργηση των μνημονίων, ξαφνιάζει ακόμα και τους συναδέλφους του και δηλώνει στον κ.Σόϊμπλε ότι συμφωνεί με το 60-70% των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου -που κατά τα άλλα φέρνει ύφεση-. Ενώ έπειτα από κατακραυγή βουλευτών του Σύριζα όπως ο Κώστας Λαπαβίτσας, δηλώνει ότι εννοούσε τις μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Τέτοιες μεταρρυθμίσεις ωστόσο δεν αναφέρονται πουθενά στο μνημόνιο.

10. Η κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή του προϋπολογισμού της προηγούμενης κυβέρνησης ο οποίος είναι μνημονιακός, υφεσιακός, περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, ενώ έχει συνταχθεί από τους δανειστές της Ελλάδος. Η άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ μετατρέπεται σε σταδιακή αύξηση βασικού μισθού (ως το τέλος του 2016).

11. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ναι μεν θα καταργήσει τον ΈΝΦΙΑ αλλά θα καθιερώσει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, δίχως ωστόσο να διευκρινίζεται ποια είναι η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι πολίτες διερωτώνται για ποιο λόγο θα πρέπει να πληρώνουν φόρο για τα σπίτια στα οποία διαμένουν.  Είναι σαν να παράγουν εισόδημα, με άλλα λόγια ενοίκιο για το σπίτι τους. Μέχρι τότε πατριωτικό μας καθήκον η κανονική πληρωμή των άδικων φόρων σύμφωνα με την κα. Βαλαβάνη. 

12. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.Σόϊμπλε αποκαλύπτει την αλήθεια και δηλώνει επισήμως στο Eurogroup ότι «το Ελληνικό πρόγραμμα» (προσέξτε αφαιρέθηκε η λέξη μνημόνιο κατά παράκληση της ελληνικής κυβέρνησης) «θα συνεχίσει να εκτελείται από την Τρόϊκα την οποία προφανώς δεν μπορούμε να αποκαλούμε Τρόϊκα πια». Δείχνοντας έτσι ότι το μνημόνιο θα συνεχιστεί, απλά με διαφορετικές ονομασίες.

13. Έπειτα την ολοκλήρωση του έκτακτου Eurogroup υπήρξε το εξής ανακοινωθέν με το οποίο ισχυρίζεται ότι διαφώνησε ο πρωθυπουργός μέρος του οποίου αναφέρει: «Οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους στις οικονομικές ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ προς όλους τους ΠΙΣΤΩΤΕΣ τους. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα ώστε να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ και την επιτυχή ολοκλήρωση του ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.» Δείχνοντας στην στροφή 180 μοιρών της ελληνικής αντιπροσωπείας στα ζητήματα του μνημονίου.

14. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει σε νέο μνημόνιο το οποίο θα ονομαστεί πρόγραμμα, θα υπάρχει επιτήρηση και από τους τρεις φορείς (ΔΝΤ .Ε.Ε. και ΕΚΤ) και αυτό προκύπτει από τις προτάσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας οι οποίες έχουν ως εξής: 

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, χωρίς τη δόση του ΕSM δηλαδή τα 7,5 δισ. ευρώ. 2. Να δοθούν στην Ελλάδα τα 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα. 3. Να αυξηθεί το όριο έκδοσης των εντόκων κατά δέκα δισ. 4. Τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ να κατευθυνθούν προς εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος για ρύθμιση «κόκκινων» δανείων. Επίσης η Ελληνική Κυβέρνηση πρότεινε να υπάρξει εξορθολογισμός του δημοσιονομικού πλαισίου, ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέλθει στο 1,5 % του ΑΕΠ επί της ουσίας το οικονομικό επιτελείο ζητάει νέα χρηματοδότηση και νέα συμφωνία με την ονομασία «πρόγραμμα» με ελαφρά πιο ήπια μέτρα, χωρίς συγκρούσεις και δίχως μονομερείς ενέργειες.

15. Τέλος οι αναφορές του πρωθυπουργού στα εθνικά θέματα σόκαραν πολλούς από εμάς. Με αποκορύφωμα την άνευ όρων παραχώρηση της ελληνικής ιθαγέννειας και της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις των Σκοπίων. Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας υποχωρεί ακόμη και στο επίπεδο του ονόματος. Αποδέχεται το Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό ώστε να αναγνωρίσει ένα ακόμη τετελεσμένο μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης και διάλυσης κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, της Γιουγκοσλαβίας.

Βάσει των παραπάνω διαπιστώσεων γίνεται σαφές ότι η Ελληνική Kυβέρνηση αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών σε πολλά ζητήματα, με πρώτο και κύριο αυτό της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και ειδικά για εμάς όλους που μιλάμε ελληνικά, τους δανειολήπτες καθώς και των δυσβάσταχτων φόρων που επιβλήθηκαν από τους δυνάστες μας τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr