Οι μαθητές διδάσκουν φυσική στη Λάρισα

“Μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Λάρισας διδάσκουν φυσική σε άλλους μαθητές αλλά και στους καθηγητές τους, παρουσιάζοντας πειράματα”. Αυτή είναι μία ακόμη ενότητα που προστίθεται στην Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα τη Φυσική που πραγματοποιείται στη Λάρισα στις 8 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Διόνυσος από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16.00.

 

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας εδικοί επιστήμονες θα μυήσουν τους μαθητές στα μυστικά μονοπάτια μιας επιστήμης που αλλάζει τον κόσμο γύρω μας όπως στο τι πραγματικά συμβαίνει στο CERN, στον κόσμο της Νευροφυσικής, της σκοτεινής ύλης, αλλά και στη Νανοτεχνολογία.

 

Κέντρα Φυσικών Επιστημών

 

“Το Κέντρο Φυσικών Επιστημών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας από το οποίο εκπαιδεύονται σε εβδομαδιαία βάση όλοι οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με τον τομέα των Φυσικών Επιστημών, είναι ιδιαίτερα δραστήριο” λέει στο Radio1d.gr o Δημήτρης Νάκος υπεύθυνος ΕΚΦΕ Λάρισας. Μία φορά κάθε εβδομάδα και για 2 ώρες εκπαιδευτικοί δοκιμάζουν νέα πειράματα και εκπαιδευτικές δράσεις που μεταφέρουν στις τάξεις τους.

 

“Αυτά τα προγράμματα των ΕΚΦΕ εντάσσονται στις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και στόχο έχουν  την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Εμείς ως Ένωση Ελλήνων Φυσικών μέσα από τις δράσεις μας συμβάλουμε πιστεύω στην εκπαίδευση των μαθητών. Γι αυτό και ημερίδες με γενικό τίτλο Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ γίνονται σε όλη την Ελλάδα” επισημαίνει στο Radio1d.gr ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Π. Φιλντίσης 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr