Οι Ολλανδοί τίμησαν τους νεκρούς της μοιραίας πτήσης ΜΗ17 -Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οργής έφτασαν χθες στο Αϊντχόβεν, με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, οι 40 από τις συνολικά 193 σορούς των Ολλανδών επιβατών του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία.

Οι καμπάνες σήμαιναν πένθιμα και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ολλανδία κηρύσσει εθνικό πένθος μετά τον θάνατο της βασίλισσας Βιλελμίνης το 1962.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τέθηκαν επικεφαλής των αξιωματούχων που υποδέχτηκαν, με στρατιωτικές τιμές, τα 40 λιτά, ξύλινα φέρετρα που έφτασαν από το Χάρκοβο.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, όχι μόνο στο αεροδρόμιο αλλά επίσης και σε γραφεία, σε εργοστάσια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, ακόμη και στους δρόμους, στρατιώτες και πεζοναύτες ανέβηκαν στο ολλανδικό Hercules C-130 και στο αυστραλιανό Boeing C-17 για να μεταφέρουν στις 40 νεκροφόρες τα φέρετρα.

Οι συγγενείς ορισμένων από τα θύματα ήταν επίσης παρόντες στο αεροδρόμιο, όμως κρατήθηκαν μακριά από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες.