Οι πιο συχνοί λόγοι που οδηγούν τους άντρες στο διαζύγιο

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες οι γυναίκες είναι αυτές που πιο συχνά αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο με ποσοστό 68,9% βάζοντας τους άντρες στη θέση του συνοδηγού όσον αφορά στις αποφάσεις τόσο για το ξεκίνημα όσο και για το τέλος μιας σχέσης.  Εντούτοις, οι άντρες είναι σε θέση να ‘ξεβολευτούν’ και να χτυπήσουν την πόρτα του δικηγόρου τους, όταν συντρέχουν οι παρακάτω 8 λόγοι:

 

1.Οι σύζυγοί τους λένε συνέχεια ‘όχι’: Οι άντρες δεν θέλουν να παντρευτούν ‘τις μαμάδες τους’, ό,τι κι αν λένε, και σίγουρα δεν θέλουν να συμβιώνουν με μια γυναίκα που τους φέρεται σαν να ήταν η μαμά τους. Ακόμα κι αν η άρνηση, για παράδειγμα να αγοράσει μοτοσικλέτα ή να βγει μέχρι αργά με τους φίλους του δηλώνει ενδιαφέρον, οι άντρες προτιμούν μια γυναίκα με την οποία μπορούν να διασκεδάσουν και δεν τους καταπιέζει.

 

2. Η σύζυγος παραμελεί την εξωτερική της εμφάνιση: Οι άντρες καταλαβαίνουν ότι οι σύζυγοί τους μπορεί να αλλάξουν με τα χρόνια, αλλά όπως θα συμφωνούσαν και οι γυναίκες τα 5 ή τα 10 κιλά παραπάνω δεν είναι το ίδιο με τα 30 κιλά. Σύμφωνα με τους σύμβουλους γάμων, οι άντρες έχουν αναφέρει τα κιλά, τις γκρίζες τρίχες στα μαλλιά, τα άκομψα εσώρουχα, την τριχοφυΐα στο πρόσωπο ως έλλειψη ενδιαφέροντος για εκείνους ή της σχέση τους.

 

3.Η γκρίνια και η έλλειψη φροντίδας: Εάν δεν αισθάνεται ότι τον φροντίζετε αλλά ότι περισσότερο γκρινιάζετε για το παραμικρό, δεν είναι απίθανο να αισθανθεί τέτοια δυσαρέσκεια ώστε να μην θέλει να σας βλέπει ή να επιστρέφει στο σπίτι μετά τη δουλειά.

 

4. Έλλειψη σεβασμού: Εάν κάνετε αστεία για το πόσο κακός είναι σε ένα άθλημα, για το πόσο ‘άχρηστος’ είναι στις δουλειές του σπιτιού ή δεν σέβεστε τις επιθυμίες του και τα όνειρά του, τότε θα χάσει όχι μόνο την αυτοπεποίθησή του αλλά και την ασφάλεια που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος στον γάμο σας.

 

5. Κάνουν ‘κακές’ παρέες: Εάν το φιλικό του περιβάλλον πλαισιώνεται από εργένηδες, άντρες που είναι κατά του γάμου ή είχαν κακούς γάμους, τότε δύσκολα θα έχει και την φιλική υποστήριξη που χρειάζεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν οι άντρες δεν έχουν φίλους με σταθερές σχέσεις με τους οποίους μπορούν να μοιραστούν τα προβλήματα τους παίρνουν πιο εύκολα την απόφαση να πάρουν διαζύγιο.

 

6.Οικονομικά προβλήματα: Ένα ζευγάρι που δεν έχει κοινούς στόχους για τα έξοδα του σπιτιού ή για την αποταμίευση, τότε εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε διαφωνίες, ψέματα και έλλειψη εμπιστοσύνης.

 

7. Όταν δεν αισθάνονται ‘ύπερ- ήρωες’: Οι άντρες θέλουν να αισθάνονται ‘χρήσιμοι’ στο σπίτι και στο γάμο τους, θέλουν να ξέρουν ότι κάνουν τις γυναίκες τους ευτυχισμένες και ότι είναι σωστοί σύντροφοι.

 

8. Διαπαιδαγώγηση των παιδιών: Τα ζευγάρια που δεν έχουν συμφωνήσει στον τρόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους συχνά οδηγούνται σε μεγάλες διαφωνίες και τελικά στο γραφείο του δικηγόρου τους!