Οι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στον Βαρδάρη!

Ενδιαφέρον για την αγορά κατοικιών στη Νέα Παραλία, αλλά και στο ιστορικό κέντρο της θεσσαλονίκης εκδηλώνουν τον τελευταίο καιρό Τούρκοι, με τις πρώτες πράξεις μάλιστα να είναι ήδη γεγονός.

 

Οι γείτονες έχουν αρχίσει να αξιοποιούν τη δυνατότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για εξασφάλιση βίζας με την αγορά κατοικιών αξίας 250.000 ευρώ και σε αυτό το πλαίσιο αναζητούν το ιδανικό διαμέρισμα σε πολυσύχναστες και καλές περιοχές της πόλης.

Το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαίο. Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν βελτιωθεί, ενώ όλο και περισσότεροι Τούρκοι επισκέπτες καταφθάνουν στην πόλη, συνήθως για δύο με τρεις ημέρες, με σκοπό την αναψυχή.

Οι δυνατότητες διασκέδασης που προσφέρει η Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με τα αξιοθέατά της, κάποια έκτων οποίων και τουρκικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το σπΐτι-μουσεΐο του Κεμάλ Ατατούρκ στο τουρκικό προξενείο, έχουν καταστήσει την πόλη πόλο έλξης για τους γείτονες. Έτσι, η αγορά κατοικίας φαντάζει ως το επόμενο φυσιολογικό βήμα. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες που οι Τούρκοι γιορτάζουν την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας έκαναν και πάλι μαζικά την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε λίγες ημέρες και με την ευκαιρία της επετείου από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, στις 10 Νοεμβρίου, εκτιμάται, βάσει των κρατήσεων, όπ περισσότεροι από 4.000 Τούρκοι θα την επισκεφθούν.

«Είναι κάτι που διαπιστώσαμε τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει ζήτηση για αγορά κατοικίας από Τούρκους στην πόλη. Πρώτη τους επιλογή είναι η Νέα Παραλία και κατόπιν το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης Αγγελος Πασαλΐδης.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον για την αγορά κατοικιών στην πόλη εκδηλώνουν και άλλες εθνικότητες. Ρώσοι ενδιαφέρονται για σπίτια στο Ωραιόκαστρο, ενώ γενικά η τάση που έχει εκδηλωθεί στη Χαλκιδική επαναλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη, με Σκοπιανούς και Σέρβους να αγοράζουν μικρά διαμερίσματα.

 

Πηγή: Δημοκρατία