Οικολογική καταστροφή σε παραλία της Χαλκιδικής που αγόρασε ιδιώτης καταγγέλλουν οργανώσεις

Οικολογική καταστροφή καταγγέλλουν πέντε οργανώσεις ότι συντελείται στην παραλία «Σαχάρα» της Χαλκιδικής όπου ιδιώτης αγόρασε από το δημόσιο, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, έκταση 44 στρεμμάτων επί της παράκτιας ζώνης.

Οι οργανώσεις Καλλιστώ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση για την Άγρια Ζωή και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης κατέθεσαν, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, καταγγελία για τις κατασκευαστικές εργασίες που έχουν ξεκινήσει, προβάλλοντας σημεία που εγείρουν, σύμφωνα με αυτές, «σοβαρά ερωτηματικά για την όλη διαδικασία παραχώρησης και επέμβασης στον αιγιαλό».

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, τα σημεία αυτά αφορούν στην άδεια παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, στους όρους δόμησης, στην άδεια δόμησης/έγκριση δόμησης της περιοχής, στις πράξεις χαρακτηρισμού ως προς τον δασικό χαρακτήρα της εν λόγω περιοχής και στην καταστρατήγηση του νόμου περί «βιοποικιλότητας» (Ν.3937/11).

Οι οργανώσεις ζητούν την άμεση αναστολή των εργασιών, δηλώνουν την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά κατά του ΤΑΙΠΕΔ και καλούν τον κόσμο να υπογράψει ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ.

 

Πηγή – Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ