«Όλα δείχνουν έκρηξη» για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Η Μεγάλη Βρετανία έκανε λόγο για σοβαρή πιθανότητα η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά το Σάββατο να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού, το οποίο προσθέτει ότι όλες οι πτήσεις από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Αλ Σέιχ προς τη Μεγάλη Βρετανία, την Τετάρτη, καθυστέρησαν, ώστε οι αρχές ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου να προχωρήσουν σε εκτεταμένους ελέγχους.
Το γραφείο του Ντέιβιντ Κάμερον κάνει λόγο για «νέα στοιχεία που έγιναν γνωστά» σε σχέση με τα αίτια της πτώσης του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους.

Η συντριβή του Airbus A321M κόστισε τη ζωή και στους 224 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, κυρίως Ρώσους τουρίστες.

Ο κ. Κάμερον επικοινώνησε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, για να εξασφαλίσει, όπως τονίζουν οι Βρετανοί, ότι οι αιγυπτιακές αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε ό,τι αφορά τις διεθνείς πτήσεις οι οποίες ξεκινούν από αιγυπτιακό έδαφος.

«Όλα δείχνουν έκρηξη»

Πηγή η οποία έχει γνώση των ερευνών στα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, την ίδια ώρα, σημειώνει ότι, όσο προχωρεί η επεξεργασία των στοιχείων, η έκρηξη φαντάζει ως η πιθανότερη αιτία της συντριβής.

Η πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ωστόσο, αναφέρει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη εάν πρόκειται για έκρηξη σχετική με τα καύσιμα ή με εκρηκτικό μηχανισμό.

Ένα από μαύρα κουτιά έχει υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε το Κάιρο

Τα περιεχόμενα του καταγραφέα στοιχείων πτήσης ενός από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet εξέτασαν οι ερευνητές, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το Κάιρο, το δεύτερο μαύρο κουτί, το οποίο καταγράφει την ομιλία θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) καταστράφηκε εν μέρει και απαιτείται αρκετή δουλειά για την εξαγωγή δεδομένων.

«Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχολιασμό για το CVR. Οι έρευνες στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους συνεχίζονται», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το αεροσκάφος κατέπεσε το περασμένο Σάββατο στην έρημο του Σινά, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, αφού διαλύθηκε στον αέρα, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ, με αποτέλεσμα το θάνατο και των 224 επιβατών του αεροσκάφους.