Ολάντ: Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι είναι καθήκον των άλλων χωρών της ευρωζώνης, καθώς και της Ελλάδας, να κρατήσουν τη χώρα στο ενιαίο νόμισμα, προσθέτοντας πως δεν είναι τώρα η στιγμή για βέτο ή για “δηλώσεις αδιαλλαξίας”, αλλά για διάλογο.

 

“Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα… αλλά εξαρτάται και από εμάς. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίας, οι βάναυσες ρήξεις”, δήλωσε ο Ολάντ.

 

“Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία, για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι’ αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες” σημείωσε και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει “αμέσως” μια συμφωνία.

 

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, δήλωσε πως “έγκειται στην Ελλάδα να το πραγματοποιήσει ή να το αποσύρει”, επισημαίνοντας ωστόσο πως, “αν η συμφωνία αυτή καταστεί δυνατό να βρεθεί πριν από το δημοψήφισμα, η διαβούλευση αυτή δεν θα έχει πλέον πολύ νόημα”.