Ολες οι λίστες σε μία και φόρος 15% για τα κρυμμένα λεφτά στο εξωτερικό

Το υπουργείο Οικονομικών χρειάζεται έσοδα και τα χρειάζεται τώρα. Γι’ αυτό ετοιμάζεται να ανοίξει παράθυρα ευκαιρίας. Κάντε εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αποκαλύψτε τα κρυφά εισοδήματα, πληρώστε φόρο 15% και κάνουμε μία νέα αρχή.

 

Πληρώστε εφάπαξ, μέχρι το τέλος Μαρτίου το κεφάλαιο σε όποιον φόρο-οφειλή θέλετε και σας σβήνουμε όλες τις προσαυξήσεις. Δεν έχετε όλο το κεφάλαιο; Δώστε τα μισά και σας σβήνουμε άλλα τόσα. Νωρίτερα, το υπουργείο θα έχει παντρέψει πάσης φύσεως λίστες φοροφυγάδων (λίστα Λαγκάρντ, Λίχτενσταϊν, εμβασμάτων, offshore) σε μία, φτιάχνοντας ατομικό φάκελο για κάθε έναν φορολογούμενο ο οποίος έπαιζε σε πολλά ταμπλό φοροδιαφυγής.

 

Μετά τις κινήσεις εξπρές, έρχονται τα μέτρα, με τα οποία φιλοδοξεί να βάλει φρένο στο σπορ της φοροδιαφυγής. Σχέδιο Αράχνη για τις αποδείξεις, με «αόρατους» ελεγκτές, άνεργους και φοιτητές, δίμηνης απασχόλησης οι οποίοι θα το παίζουν πελάτες.

 

Κάθε φορά που ανακοινώνονται σπασμωδικά αποτελέσματα, τρεις φοροφυγάδες εντοπίστηκαν εδώ, πέντε παραπέρα, χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση και σχεδόν ποτέ συνολικά, είναι σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία με τις γνωστές διαβεβαιώσεις ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Τώρα, γίνεται ακόμα μία προσπάθεια. Πρώτο βήμα το πάντρεμα των στοιχείων κάθε λίστας. Αν ο ΧΚ περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και στη λίστα των offshore, διαμορφώνεται ενιαίος φάκελος για τον ΧΚ και αρχίζει ενιαίος έλεγχος.

 

Το επόμενο βήμα κρύβει ένα παράθυρο ευκαιρίας για όσους έχουν κρυμμένα λεφτά στις διάφορες λίστες, μακριά από τα μάτια της εφορίας, αλλά όχι μόνο αυτούς. Θα αφορά και όσους δεν βρίσκονται σε λίστες, δεν γνωρίζουν ότι τους έχει βάλει ή δεν τους έχει καν βάλει στο στόχαστρο ο ελεγκτικός μηχανισμός.

 

Είναι το σχέδιο οικειοθελούς συμμόρφωσης των φοροφυγάδων. Το σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι έχει αρκετές ομοιότητες με πρακτικές περαίωσης του παρελθόντος, στις οποίες η παλαιά τρόικα έβγαζε κόκκινη κάρτα, προτού καν μορφοποιηθούν. Τώρα, θα δείξει.

 

Προβλέπει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη δυνατότητα όλων των φορολογουμένων να υποβάλουν εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις.

 

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ