Όλγα Γεροβασίλη: Στόχος η αναπτυξιακή τροχιά έως τα μέσα του 2016

olga-gerovasili

Στόχος είναι η αναπτυξιακή τροχιά ως τα μέσα του 2016 σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη «Contra News» αναφέρει ότι «ήδη όμως εφαρμόζουμε μέτρα ελάφρυνσης και προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».
Εξηγεί ότι διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, συνεχίζεται το πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και το 2016, τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων καλύπτουν περισσότερα από 200.000 άτομα και θα ξεπεράσουν τις 240.000 το ερχόμενο εξάμηνο, ενώ εξασφαλίστηκε η διάθεση 500 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Για την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, η κ. Γεροβασίλη τονίζει πως θα ήταν θετική εξέλιξη να λυθούν όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν, διαμηνύοντας ωστόσο πως αυτό δεν θα γίνει άκριτα, καθώς, όπως λέει, υπάρχουν όρια από την πλευρά της κυβέρνησης όπως στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και της πρώτης κατοικίας.

Στο ερώτημα κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει κοινοβουλευτικά το επόμενο διάστημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει πως έχει «νωπή εντολή, συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ορίζοντα τετραετίας».