Ολοκληρώθηκε η δράση εξοικείωσης και εισαγωγής στο ναυταθλητισμό των ατόμων με νοητική στέρηση

  • bolbi-paidia1
  • bolbi-paidia2
  • bolbi-paidia3

Απολύτως επιτυχημένη ήταν η δράση εξοικείωσης και εισαγωγής στο ναυταθλητισμό των ατόμων με νοητική στέρηση, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, στη λίμνη Βόλβη το προηγούμενο Σάββατο.

Πρόκειται για μια δράση που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συμμετέχουμε Ισότιμα», την οποία έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ανάδειξη του δικαιώματος της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες σε κάθε δράση της καθημερινότητας.

Στη δράση, που υλοποιήθηκε στη λίμνη Βόλβη συμμετείχαν 120 παιδιά και άτομα με νοητική στέρηση, από εννέα συλλόγους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία υπό την καθοδήγηση εθελοντών, των μελών του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, βατραχανθρώπων από την 1η Ταξιαρχία Καταδρομέων Ρεντίνας, καταδρομέων της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων, διασωστών του ΕΚΑΒ, πυροσβεστών της 2ης ΕΜΑΚ, αλλά και αθλητών με αναπηρία, είχαν την πρώτη εμπειρία τους με την κωπηλασία, την ιστιοπλοΐα και το ναυταθλητισμό. Επίσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για παρατήρηση της πλούσιας ορνιθοπανίδας της περιοχής με τηλεσκόπια του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, ενώ ανέβηκαν ακόμη και σε σανίδες surfing του Συλλόγου «Στο Νερό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πολλοί Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι στήριξαν με την παρουσία τους τη δράση μας, αλλά κυρίως τους υπαλλήλους της ΠΚΜ για την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση της δράσης. Πολύτιμη ήταν η συνδρομή του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, του Δήμου Βόλβης, της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Νέας Απολλωνίας, όπως άλλωστε και των εθελοντών της ΕΠΟΑΜΕΑ, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, στη διαμόρφωση του χώρου, στη διοικητική μέριμνα και στην οργάνωση και υλοποίηση της δράσης. Οι εθελοντές, οι καταδρομείς, αλλά και ο κόσμος που συμμετείχε, οι συνοδοί των παιδιών, έδειξαν πόσο αναγκαίες είναι τέτοιες δράσεις, για την ηθική ενίσχυση των παιδιών με αναπηρίες, για να αισθανθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι και έχουν το δικαίωμα και μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘Συμμετέχω Ισότιμα’ έχει προγραμματίσει σειρά ανάλογων δράσεων για το επόμενο διάστημα, που ελπίζουμε να έχουν ανάλογη συμμετοχή και επιτυχία».