ΟΛΘ: Μέρισμα 14,59 εκατ. € στο Δημόσιο

Συνολικό μέρισμα 14,59 εκατ. ευρώ πηγαίνει στο δημόσιο(ΤΑΙΠΕΔ) από τα κέρδη που είχε ο ΟΛΘ για τη χρήση του 2014.

 

Στην χτεσινή τακτική ετήσια γενική συνέλευση η απερχόμενη διοίκηση πρότεινε αρχικά να δοθεί μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή. Ομως οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ(75% των μετοχών) αντιπρότειναν να δοθεί 1,95 ευρώ ανα μετοχή, κάτι που τελικά έγινε δεκτό. Με την αρχική πρόταση της διοίκησης το δημόσιο θα έπαιρνε μόνο 5,24 εκατ. ευρώ.

 

Στην χτεσινή συνέλευση ολοκληρώθηκε και η πενταετής θητεία της διοίκησης υπό τον Στέλιο Αγγελούδη και αναμένεται ο διορισμός νέας στην έκτακτη γενική συνέλευση της 13ης Μαΐου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Στ. Αγγελούδης στο διάστημα 2010- 2014, τα λειτουργικά κέρδη(ΕΒΙΤDA) της ΟΛΘ ΑΕ αυξήθηκαν κατά 183,43%, τα κέρδη προ φόρων κατά 205,62% και τα κέρδη μετά από φόρους κατά 246,67%.

 

Στην τοποθέτησή της η γ.γ.της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένος Ελλάδας Φανή Γουργούρη έκανε λόγο για αντιφατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία κλυδωνίζεται μεταξύ μη πώλησης και παραχώρησης της ΟΛΘ ΑΕ. Ακόμη ζητησε να έρθει στη θεσσαλονίκη εκπρόσωπος της κυβέρνησης προκειμένου να δώσει διευκρινίσειε για την πορεία που θα ακολουθηθεί, προσθέτοντας πως «το λιμάνι δεν μπορεί να δοθεί αντί πινακίου φακής».