Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι θα κινηθεί η φετινή έξοδος των Θεσσαλονικέων ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Χθες, από το σταθμό διοδίων των Νέων Μαλγάρων, στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Κατερίνη, πέρασαν περί τα 30.000 οχήματα, ενώ ανάλογος ήταν ο αριθμός των οχημάτων που διήλθαν από τον ίδιο σταθμό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα, που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, την Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, εξελίσσεται ομαλά, ενώ ο καιρός είναι σύμμαχος των εκδρομέων, αφού από νωρίς επικρατεί ηλιοφάνεια σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της περιοχής εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με αξιωματικό της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 

Από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλης, όπου σπεύδουν πολλοί κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες όμορων νομών για τα τελευταία ψώνια των Χριστουγέννων.

 

Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, εφαρμόζοντας αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών. Στο πλαίσιο αυτό από το πρωί, η Τροχαία Θεσσαλονίκης διανέμει στα διόδια των Νέων Μαλγάρων ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια, που περιέχουν ευχές και χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

 

Στο μεταξύ, αυξημένη είναι τα τελευταία 24ωρα η κίνηση στον υπεραστικό σταθμό του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όπου τα περισσότερα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που ξεπερνάει το 80% και σε κάποιους δημοφιλείς προορισμούς φτάνει ακόμη και το 100%. Για προορισμούς που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση θα υπάρξουν -εφόσον απαιτηθεί- έκτακτα δρομολόγια. Σύμφωνα με αρμόδιους του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», μέχρι στιγμής η επιβατική κίνηση ενόψει των Χριστουγέννων κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα.