Οργανωμένη σπείρα έβγαζε πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν συνολικά επτά αλλοδαποί, έξι Σύριοι 20, 24, 24, 42, 30 και 40 ετών, καθώς και ένας 35χρονος Ρουμάνος, εκ των οποίων οι τρεις είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 58χρονο από τη Συρία, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και άγνωστο αριθμό μελών της.

 

Ειδικότερα, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο αεροδρόμιο Καλαμάτας αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ενός 24χρονου, ο οποίος συνοδευόταν και θα συνταξίδευε με τον 35χρονο για το Μόναχο της Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά και τον συνέλαβαν.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος είχε προμηθευτεί το πλαστό διαβατήριο από άλλο άγνωστο μέλος της οργάνωσης. Επιπλέον διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε κατάστημα ιδιοκτησίας του 58χρονου σε περιοχή της Αττικής, προκειμένου να εφοδιάζει αλλοδαπούς με ανάλογα πλαστά έγγραφα έναντι χρηματικής αμοιβής, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στη συνέχεια, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έγινε έρευνα στο κατάστημα της Αττικής, εντός του οποίου συνελήφθησαν οι άλλοι πέντε συλληφθέντες.

 

Κατά την έρευνα στο κατάστημα αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 35.915 ευρώ και 26 δολαρίων ΗΠΑ, δελτίο ταυτότητας κυπριακών και σουηδικών αρχών, άδεια ικανότητας οδηγού των συριακών αρχών, οκτώ κινητά τηλέφωνα και πλήθος εγγράφων και φωτογραφιών.

 

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να ερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ