Οργή στην Τούμπα! Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο με 20 μηνών βρέφος

Βράζει από οργή η Τούμπα, όπου κάτοικοι καταγγέλλουν τη ΔΕΗ για αναλγησία, επειδή έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια ανέργων, με παιδί μόλις 20 μηνών.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας, το ανδρόγυνο είναι άνεργο περισσότερο από έναν χρόνο, έχει μηδενικό εισόδημα και προσπαθεί να επιβιώσει με το 20 μηνών μωρό του. Το χρέος στη ΔΕΗ είναι στα 1.200 ευρώ. «Πριν από λίγες εβδομάδες, ο άνεργος συνέδεσε μόνος του το ηλεκτρικό ρεύμα και πριν από μίο εβδομάδα πήγε για νπ κάνει διακανονισμό στη ΔΕΗ. Ωστόσο, του ζητήθηκε να δωσει προκαταβολή το 50% του ποσού και τα υπόλοιπα χρωστούμενα σε έξι μηνιαίες δόσεις, πράγμα αδύνατον» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις 11 το πρωί διαμαρτυρία στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Παπαναστασίου, ζητώντας να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα.

 

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ με θέμα τις συχνές πολύωρες διακοπές ρεύματος στον Δενδροπόταμο.

 

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται συχνές και πολύωρες διακοπές που διαρκούν έως και οκτώ ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται, λόγω και του χειμώνα, σοβαρά προβλήματα σης κατοικίες και στα καταστήματα της περιοχής. Καλούμε τη ΔΕΗ για την άμεση ανημετώπιση και επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, που φέρεται όη οφείλεται είτε στη χαμηλή τάση είτε σε εκτεταμένη ρευματοκλοπή» ανέφερε ο δήμαρχος.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία