Ορκίστηκε ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου ο Φελίπε VI (ΦΩΤΟ)

Ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI δήλωσε πίστη στην ενότητα της Ισπανίας, απέναντι στην άνοδο των καταλανικών αυτονομιστικών τάσεων, και δεσμεύθηκε για μία βασιλεία που θα χαρακτηρίζεται από ” ακεραιότητα και διαφάνεια”, μετά τα σκάνδαλα που έπληξαν το κύρος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

 

Ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI δήλωσε πίστη στην ενότητα της Ισπανίας, απέναντι στην άνοδο των καταλανικών αυτονομιστικών τάσεων, και δεσμεύθηκε για μία βασιλεία που θα χαρακτηρίζεται από “ακεραιότητα και διαφάνεια”. 

Ο ισπανός βασιλιάς ορκίστηκε ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου πίστη στο ισπανικό σύνταγμα, τους νόμους, τα δικαιώματα των πολιτών και των αυτόνομων περιοχών της Ισπανίας.
Τιμώντας τον πατέρα του, αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε για τη συμφιλίωση των Ισπανών μετά την δικτατορία του Φράνκο. “Μία εξαιρετική βασιλεία γίνεται σήμερα μέρος της ιστορίας μας”, δήλωσε ενώπιον των ισπανών βουλευτών ο νέος βασιλιάς.

Νωρίτερα, παρέλαβε από τα χέρια του πατέρα του την κόκκινη ζώνη που συμβολίζει την αρχηγία των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στην αίθουσα ακροάσεων των ανακτόρων Θαρθουέλα, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας και των μελών της ηγεσίας των ισπανικών στρατιωτικών σωμάτων.