Επίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης

«Το λιμάνι Θεσσαλονίκης είναι ο μοχλός ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας κι ως τέτοιος πρέπει να αξιοποιείται ώστε η Θεσσαλονίκη να ‘ναι και να αναδεικνύεται καθημερινά ως το κρίσιμο σημείο αναφοράς ενός δικτύου εμπορίου, μεταφορών, συγκοινωνιών, logistics κι εξωστρέφειας στη Νότιοανατολική Ευρώπη, στη Μεσόγειο, στον κόσμο» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της  Ο.Λ.Θ. Α.Ε Σωτήριο  Θεοφάνη.

Ο κ. Μπολάρης  επεσήμανε πως η ιστορία της πόλης είναι συνδεδεμένη με το λιμάνι «Η Θεσσαλονίκη από την ίδρυση της μέχρι σήμερα ήταν και παρέμεινε σημαντική πόλη  λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της και επειδή ήταν κι είναι το σημαντικότερο λιμάνι. Εστιάζουμε στην σπουδαιότητα του λιμανιού, που καθορίζει άμεσα την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης και αναδεικνύει το πλεονέκτημα της  γεωγραφικής της θέσης».

Ο πρόεδρος κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στην θετική και ανοδική πορεία του Λιμένος, στο αναπτυξιακό πλάνο της διοίκησης του Ο.Λ.Θ,  την στρατηγική για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Λιμένα Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση του προβλήτα 6 των εμπορευματοκιβωτίων και την σύγχρονη σύνδεση των λιμενικών εγκαταστάσεων με το σιδηροδρομικό δίκτυο, απαραίτητη προϋπόθεση για την σύγχρονη κι ανταγωνιστική λειτουργία του.

Ο κ. Μπόλαρης εξέφρασε την βεβαιότητα πως με την βελτίωσή στις υποδομές και με έμφαση στις συνδυασμένες μεταφορές, το λιμάνι Θεσσαλονίκης γίνεται ο σημαντικότερος κόμβος εμπορίου στα Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η  ολοκλήρωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης, είναι ο καθοριστικός παράγων για να αξιοποιηθούν η εξαιρετική δυναμική κι οι δυνατότητες του λιμανιού, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας»

Στην διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και το ζήτημα της κρουαζιέρας. Ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε πως «η τόνωση της, θα βοηθήσει συνολικά την  οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης», ενώ δόθηκε  έμφαση και στην ανάγκη δημιουργίας μαρίνας, η οποία θα αποτελέσει πόλο έλξης για σκάφη αναψυχής και θα ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.