ΟΤΑ: Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης

Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης ΟΤΑ Κινητοποιήσεων συνέχεια κατά του επανελέγχου των συμβάσεων.

 

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αντιδρώντας στη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου, που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Αύριο, από τις 11.30 το πρωί μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση, την οποία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-OTA).

Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης με μία καυστική ανακοίνωση επιτίθεται εναντίον του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, κατηγορώντας τον για την αλλαγή στάσης του στο θέμα τόσο του επανελέγχου των συμβάσεων όσο και της αξιολόγησης. “Οι προεκλογικές μάσκες της διοίκησης για αντίσταση σε έναν άδικο νόμο έπεσαν και η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μη εφαρμογή του νόμου στο δήμο Θεσσαλονίκης πετάχτηκε στα σκουπίδια. Προβοκατόρικα ο Γιάννης Μπουτάρης ταύτισε το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου με τον έλεγχο που γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου για τα πλαστά δικαιολογητικά”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΕΔΘ, στην οποία επίσης εκφράζεται η εκτίμηση ότι η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των συμβάσεων έχουν ως στόχο να οδηγήσουν σε νέες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστα Ξανθόπουλο θα γίνει συνάντηση με τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές και τους προϊσταμένους του κεντρικού δήμου, από τους οποίους θα ζητηθεί να μη συμμετάσχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης ή επανελέγχου. Άλλωστε τα στελέχη του ΣΕΔΘ βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να μην επιτραπεί η επανεγκατάσταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης των επιθεωρητών-ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που έχουν σταλεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να διενεργήσουν τους προβλεπόμενους επανελέγχους. Οι επιθεωρητές έπειτα από μπλόκο των εργαζομένων αποχώρησαν προ εβδομάδων από το δημαρχείο και εγκαταστάθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε για αύριο το πρωί πανελλαδική στάση εργασίας, κάνοντας λόγο για έναν προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου, με σκοπό να γίνουν νέες απολύσεις μεταξύ των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

“Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο από τις υπηρεσίες των δήμων! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

 

Πηγή: Μακεδονία