Όταν ο πρωθυπουργός παραδέχεται οτι χάσαμε το 25% του εθνικού μας εισοδήματος

Νέο κύμα υπεραισιοδοξίας αλλά και διαστρέβλωσης της αλήθειας πλημμύρισε τον πρωθυπουργό που προσπαθεί να πείσει οτι χώρα βγαίνει από την κρίση αλλά ο λαός βυθίζεται στην απόγνωση.

 

Κάνοντας την αποτίμηση των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας, στην ομιλία του στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της ΕΕ ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση της, και αυτό αποδεικνύει τη δύναμη και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού».

 

Θέτοντας ως προτεραιότητα την μείωση της ανεργίας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού: «Πιστέψτε με ότι σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η ανεργία σκαρφάλωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και το 28%, με 60% στα νέα παιδιά, αντιλαμβάνεστε ότι οι δυσκολίες είναι τεράστιες.

 

Και τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν, για παράδειγμα εμείς χάσαμε σε αυτά τα τελευταία χρόνια το 25% του εθνικού μας εισοδήματος, αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν παρά μόνο μέσα από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός και το κάθε ελληνικό σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά . Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για το μέλλον καθώς τα μηνύματα που έρχονται είναι θετικά.

 

«Το ότι αυτή τη στιγμή και η ανεργία έχει αρχίσει να πέφτει τους τελευταίους μήνες, σιγά αλλά σταθερά, και το γεγονός ότι αναπτύσσεται ένα πλαίσιο επενδυτικό για την Ελλάδα, πολυσήμαντο, και το γεγονός ότι οι πάντες αναγνωρίζουν ότι από πλευράς δημοσιονομικής, αλλά και από πλευράς διαρθρωτικών αλλαγών έχουμε πετύχει τεράστια επιτεύγματα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι κάτι το οποίο μας οπλίζει με αισιοδοξία για το αύριο. Βγαίνει, λοιπόν, πράγματι και η Ελλάδα ισχυρότερη από αυτή την κρίση.»

 

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, ολοκληρώθηκαν πολιτικά 67 νομοθετικά κείμενα και επιτεύχθηκε πολιτική συναίνεση σε επίπεδο Συμβουλίου σε αρκετά ακόμα, τα οποία θα κληθεί η Ιταλία να διαπραγματευτεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, όπως είπε, σημαντικά πολιτικά κείμενα σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών τέθηκαν σε διαπραγμάτευση, συμφωνήθηκαν και υιοθετήθηκαν.

 

«Από το 2010 οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου, του Παπαδήμου και του Σαμαρά ψήφισαν 400 μνημονιακούς νόμους, 525 Προεδρικά Διατάγματα και 2.820 ερμηνευτικές εγκυκλίους.

 

Παρέκαμψαν την ίδια τη Βουλή 44 φορές, καταλύοντας τη Δημοκρατία και περνώντας τα μνημονιακά μέτρα ισοπέδωσης της πατρίδας μας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ψήφισαν διάταξη με την οποία αποκτούν ποινική ασυλία τραπεζίτες που δανειοδότησαν χωρίς εγγυήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, άνοιξαν το δρόμο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, καταργούν το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου βγάζοντας λάδι τα «αρπακτικά» του σκανδάλου των εξοπλιστικών και τους άλλους καταδικασθέντες για οικονομικά σκάνδαλα» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

 

Ζητά από τους πολιτικούς να γίνουν όσο συνεργάσιμοι ζητούν από τους δανειολήπτες να γίνουν με τις τράπεζες, προκειμένου να δώσουν τέλος στο φαύλο κύκλο της έλλειψης ανάπτυξης και της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προθυμία την οποία επιδεικνύουν οι πολιτικοί να λαμβάνουν μέτρα και να υπογράφουν συμβατικές συμφωνίες που λειτουργούν σε βάρος του ελληνικού λαού και οδηγούν στην υποδούλωση της χώρας.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr