Ουδέν νεώτερο στην κατάθεση Μπαλτάκου για το βίντεο με τον Κασιδιάρη

Κατάθεση για την υπόθεση του βίντεο συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη, έδωσε ο πρώην γγ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Μπαλτάκος, στον ανακριτή Κ. Σαριώτη, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία με κατηγορούμενο τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεση του κ. Μπαλτάκου ήταν ολιγόλεπτη και σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην κυβερνητικό στέλεχος επανέλαβε στον ανακριτή ότι δεν γνώριζε πως ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, κατέγραφε συνομιλία που είχαν οι δύο τους για τη δικαστική υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο κ. Κασιδιάρης με τον κ. Μπαλτάκο, τον Νοέμβριο του 2013, στο γραφείο του τότε γγ της κυβέρνησης στην Βουλή, σχετικά με την δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού από τον κ. Κασιδιάρη, τον περασμένο Απρίλιο στη Βουλή, είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου.

Μετά από έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση η εισαγγελέας Καλ. Νταγιάντα, σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

Τις επόμενες ημέρες, ο ανακριτής της υπόθεσης αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτή, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως κατέγραψε τον κ. Μπαλτάκο προκειμένου να αποδείξει ότι σκόπιμα και με κεντρικό σχεδιασμό οδηγήθηκε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη.

Αυτός ο ισχυρισμός του βουλευτή, ότι δηλαδή το επίμαχο υλικό καταγράφηκε και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο απόδειξης σε διαδικασία που στρέφεται σε βάρος του, είχε εμποδίσει την άμεση σύλληψη του, καθώς σε άλλη περίπτωση το αδίκημα θα ήταν αυτόφωρο.