Ουκρανία: 13 νεκροί από οβίδα σε στάση τρόλεϊ (Video)

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όταν οβίδα έπεσε σε στάση τρόλεϊ σε συνοικία της πόλης, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε πληγεί από τις μάχες, λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία μεταξύ αυτονομιστών – Κιέβου για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας.

 

«Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τρόλεϊ σκοτώθηκαν και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που περνούσε από κοντά. Επίσης υπάρχουν δέκα τραυματίες», διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της πόλης αυτής που είναι προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

H φονική επίθεση έρχεται μια ημέρα μετά τη συμφωνία στο Βερολίνο μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και των δυνάμεων του Κιέβου για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας στα ανατολικά ουκρανικά εδάφη.

Σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες

Κι ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονταν, το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ γινόταν για ακόμη μια φορά θέατρο σφοδρών συγκρούσεων, με τους αντάρτες να ανατινάζουν τα ξημερώματα της Τετάρτης το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου και τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να εγκαταλείπουν σήμερα τον νέο τερματικό σταθμό, την κύρια θέση από την οποία μάχονταν κατά τους τελευταίους μήνες κατά των φιλορωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων.

«Εξαιτίας των πυρών που έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις, αποφασίσθηκε τη χθεσινή νύκτα η αποχώρηση από τον νέο τερματικό σταθμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ διευκρινίζοντας ότι «οι συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από το αεροδρόμιο».

Δέκα ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Οι συχνοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, ανάμεσά τους πέντε πολίτες, σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση στο Ντονέτσκ.